Haberler

Aşırı Sıcaklara Dikkat"

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00-16.00 saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00-16.00 saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı sıcaklara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Cerit, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini ifade etti.

Yükselen vücut ısısının beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabileceğini dile getiren Cerit, güneş ışınlarından korunmanın önemli olduğunu aktardı.

Sıcak havalarda aşırı hareketlerden kaçınılması ve tuz içeren sulu gıdaların tüketilmesi gerektiğini anlatan Cerit, şunları kaydetti: "

Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00 -16.00 saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı. Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fizik aktivitelerden kaçınılmalıdır. Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmelidir."

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title