Haberler

Hakkari'deki Aşiret Kavgasında Barış Sağlandı

Güncelleme:

Hakkari'de iki aşiret arasında yaşanan bir kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından taraflar arasında barış sağlandığı belirtildi.

"BARIŞ HEYETİ" DEVREYE GİRDİ

Pinyanişi ve Ertuşi aşiretlerine mensup kişiler arasında 10 gün önce çıkan bir kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın büyümesi üzerine kente gelen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'ten oluşan "barış heyeti", aşiret liderleri başta olmak üzere kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüştü.

BAYDEMİR MÜJDEYİ VERDİ

Barış heyetinin yaptığı görüşmelerin ardından bugün itibarıyla taraflar arasında barış sağlandığını açıklayan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, aileler arasındaki husumetin diyalog, müzakere ve istişareyle son bulduğunu belirtti.

Baydemir, sulhun tüm altyapısının oluşturulduğunu ve bugün itibarı ile sulhun sağlandığını bildirerek, şöyle konuştu: "Sulhun gerçekleştiğini başta Cölemerg (Hakkari) halkına ve akabinde bütün Ortadoğu halklarına müjdelemek isteriz. Ramazan ayının son gününde bayram arifesinde öyle inanıyorum ki bu bizlerin aynı zamanda ikinci bayramı oldu. Her şeyden önce barış çabasının selametle sonuçlanması, mutabakata varılması sürecinde her kimin katkısı olmuşsa katkılarından dolayı heyet olarak teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz.

"TÜRK, KÜRT HALKINA MÜJDELER OLSUN"

Çok geniş bir yelpazenin destek ve dayanışmasını gördük. Öncelikle mağdur olan ailemize metanetlerinden, sağduyularından dolayı şükran borçluyuz. Tük, Kürt halkına müjdeler olsun ki sulh gerçekleşti. Ama bu musibet hepimize ders olmalıdır. Cölemerg'te yaşayan her birey, her aile, herkes açısından bir ders olmalıdır."

Baydemir, bundan böyle hiçbir sorunu şiddet, çatışma yoluyla çözmeye kalkışmamak gerektiğine işaret ederek, sorunların diyalog, istişare ve müzakere yoluyla çözmek gerektiğini dile getirdi.

"SON İFTARDA BİRLİKTE OLACAĞIZ"

Hadiseler yaşandıktan sonra ölüm olayı gerçekleşmeden taraflar arasında barış olması gerektiğini anlatan Baydemir, "Ölüm vuku bulduktan sonra maalesef hiç kimse öleni geri getiremiyor. Tam da bu noktada yeni bir kültüre, yeni bir davranış biçimine hepimizin ihtiyacı var. Bu akşam bütün ailelerimizin ileri gelenleri, sivil toplum örgütlerimiz ile hem barış törenini gerçekleştireceğiz hem de ramazan ayının son iftarında birlikte olacağız" diye konuştu.

Bağımsız Van Milletvekili Tuğluk da yaşanan olayın herkesi üzdüğüne dikkati çekerek, halkın sağduyusu, hoşgörüsü ve dayanışma duygusu ile bir hafta içerisinde hadisenin son bulduğunu dile getirdi.

"Bütün taraflardan çok olgun bir yaklaşım gördük" diyen Tuğluk, barış sürecinin oluşmasına katkı sunan, emek harcayan, dua eden herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Baydemir Diyarbakır Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

riki:

keşke aşiret kavgası devam etseydi

10
27
yanıtYanıtla
Ahmet Yılmaz:

Ortaçağı yaşıyorlar. Aşiret kavgası nedir kardeşim. Çıkmış birisi açıklama yapıyor. Utanması gerekir.

3
12
yanıtYanıtla
BİJİ BİJİ:

NORMAL VATANDAŞA BİR ŞEY YOK KEKOLARA BAK BUNDAN SONRA BENDE KEKOYUM LAA LİLİLİ

6
9
yanıtYanıtla
TOROS:

DEMEKKİ DOĞUDA DEVLET YOK

8
2
yanıtYanıtla
Hevale Bar Giranim:

2003 TEN BERİ ATAMA BEKLİYORUMZ NE RAMAZANDAN NE BAYRAMDAN BİR ŞEY ANLIYORUZ DAĞDAN İNENE KADRO VERİYORMUŞ DEVLET BUNDAN SONRA Hevale Bar Giranim -NEDEMEKSE ONDAN..

4
6
yanıtYanıtla
BENDE GELİYEMDD@YAHOO.COM:

ÖĞRETMENLER DAĞA - BELKİ AÇILIM YAPARLAR

yanıt0
yanıt0
suleyman:

Lafa gelince iyi konusuyorsunuz.siz once ordaki feodal yapiyi ortadan kaldirma mucadelesi verin,halkimiz dediginiz insanlara bireysel olmanin olmanin yolunu acin.Aga maraba zihniyetinden kurtarin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title