Haberler

Asimder, Ermeni Cemaati Patriğinin Seçimine İtiraz Etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Cemaati Patriğinin seçilmesi için II. Mesrop Mutafyan’ın istifa etmeden veya ölümü olmadan patriklik seçiminin yapılamayacağını iddia etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Cemaati Patriğinin seçilmesi için II. Mesrop Mutafyan'ın istifa etmeden veya ölümü olmadan patriklik seçiminin yapılamayacağını iddia etti.

Ermeni Cemaati Patrikliğini yürüten II. Mesrop Mutafyan'ın 2008 yılında Frontotemporal Demans hastalığına yakalanmasından dolayı yerine görevini vekil olarak Aram Ateşyan yürüttüğünü, II. Mesrop Mutafyan yaşadıkça Patriklik seçiminin yapılmasının yasal olmayacağını belirten Gülbey, "Ermeni Cemaatinin Nizamnamesi, gelenek ve göreneklerine göre mevcut Patrik ölmeden ya da istifa etmeden Patrik seçimi yapılamaz. Bu hüküm gerçekliği ile ortadayken AGOS gazetesi ve Ermeni lobisi destekli grupların Patrik seçimi istemeleri ve seçim yapılması için Ermeni toplumu ile ruhani kurula mahalle baskısı yapılması acaba bu seçim sayesinde başka hedeflere ulaşmak için basamak olarak mı kullanılmak isteniyor. AGOS gazetesi ve Türkiye'deki bazı Ermeni lobisi destekli gruplar yıllardır Ermeni vakıflarının yönetim kurulu seçimlerinin yapılmamasından rahatsızlar. Patrik seçimi yapılmayınca Ermeni vakıflarının da seçimleri yapılamıyor. Bu kadar seçim istemelerinin altında acaba Ermeni vakıflarının taşınmazlarından elde edilen maddi kazançlar mı var" dedi.

İstanbul Valiliği seçimin yasal olmaması yönünde verdiği kararın doğru olduğunu Türkiye ermeni Cemaatinin ne Patrikliğinin nede Vakıflarının Ermenistan devletiyle Ermeni lobisinin güdümüne bırakılmaması gerektiğine değinen Gülbey, "Ermenistan devleti kiliseler üzerinde baskı kurarak lobi çalışmalarını hayata geçiriyor. Türkiye'deki Ermeni Cemaati Patrik seçimine çözüm için Ermenistan'a giden patrik adayları 2. Karekin'in başkanlığında toplantı yapılması ASİMDER olarak bizi bazı endişelere sevk etmektedir. 2. Karekin sözde Ermeni soykırımı tanıyan ve bu konuda Dünya Kiliseler Birliği tarafından tanıma kararı çıkartan insandır. Türkiye'deki Ermeni Cemaatine ruhani liderlik yapacak insanın bu düşüncede bulunan bir insanın emrinde oluşu ülkemizin 1915 sözde Ermeni soykırımı politikası ile tezatlık oluşturmaktadır. Özellikle Patrik seçiminden sonra yapılacak olan Ermeni vakıfları yönetim kurulu üyelerinin seçimlerine devlet organlarımızca dikkat edilmelidir. Patrik seçimi aslında bahanedir asıl AGOS gazetesi ve Ermeni lobisi destekli gruplarının hedefleri İstanbul'da bulunan 52 tane Ermeni vakfının maddi gelirlerini kontrol altına alma çalışmasıdır. Ermeni vakıflarının yönetim kurul üyeliklerinin seçimlerine müdahale edilmek istenilmektedir" şeklinde konuştu.

Gülbey, ASİMDER olarak konuyla ilgili olan tüm devlet organlarına ve yetkililerine yazılı başvurarak birer açıklayıcı mektup yazacaklarını ve bu seçimlerin hep patrik hem de vakıf seçimlerinin takipçisi olacaklarını belirtiler. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ermenistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title