Haberler

Asimder'den Şube Müdür Güneş'e Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Güneş’i ziyaret etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Güneş'i ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Güney'i ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gülbey, "Iğdır bölgesinde 1914-1920 yıllarında faşist Ermeni çetelerinin Müslüman ailelere yapmış olduğu katliamlar halen tazeliğini sağlamaktadır. Her evde dilden dile anlatılan katliam sohbetleri canımızı halen acıtmaktadır. Bu bilinçle okullarımızda görev yapan tarih öğretmenlerimize çok önemli görev düşmektedir. Yeni nesillerimize ülkemizin gelecekteki bürokratları ve diplomatları olacak öğrencilerimize bu katliamın gerçek yüzü tüm gerçekliğiyle anlatılmalıdır. Siz yetkililerden ASİMDER Genel Merkezi olarak isteğimiz ise, bu konuda okullara bilgilendirme yazısı yazılarak uygulamaya sokulmasıdır" dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Güneş ise; faşist Ermenilerin döktüğü Müslüman kanıyla neredeyse bölgenin sulandığına dikkat çekerek, "Bizler bu bölgede yaşayan ailelerin torunları olarak nasıl katliamlar yaşandı biliyoruz. ASİMDER Genel Merkezi'nin bu konuda yapmış olduğu dünya çapındaki çalışmaları da bizleri gururlandırıyor. Okullarımızda tarih derslerine giren öğretmenlerimiz bölgede yaşanan acıları evlatlarımıza tüm çıplaklığı ile anlatıyorlar. 2016-2017 eğitim öğretim yılında şehrimizde bulunan Müslüman Türklere ait soykırım anıt ve müzesine de toplu ziyaretler yapılması ön görülmektedir" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Güneş'e bölgede Ermeni çetelerinin Müslümanlara yaptığı katliamları içeren tarih kitapları hediye etti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Güneş Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title