Haberler

Asimder Başkanı Gülbey'den Sakık'a Tepki

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Sırrı Sakık’ın, Kazım Karabekir için söylediği sözlere tepki göstererek, “Kazım Karabekir olmasaydı şimdi ne Sırrı Sakık olurdu, ne de bizler.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Sırrı Sakık'ın, Kazım Karabekir için söylediği sözlere tepki göstererek, "Kazım Karabekir olmasaydı şimdi ne Sırrı Sakık olurdu, ne de bizler. Ağrı Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Sırrı Sakık, Kürt halkının oylarıyla oturmuş olduğu makamı Ermeni tehcirinin intikamı için kullanıyor" dedi.

Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ERVAK) her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel Sultan Sekisi toplantısın 21.'si, 1918 yılında Ermeni komitacılar tarafından hunharca katledilen 3 bin şehidin bulunduğu Yanık Dere Şehitliğinde yapıldı. Programa, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurahman İçyer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, "Ermeni çetelerinin yapmış olduğu insanlık dışı vahşetin yaşandığı yerlerden biri olan Erzurum da bu haklı davamızı Dünya kamuoyunun bilgisine sunmak, tarihi gerçekler ışığında olayları değerlendirmek ve Yanık Dere şehitlerini torunlarıyla buluşturmak düşüncesiyle bu etkinliği tertip ettik. Geçmişi unutanların coğrafyasını başkaları çizer" dedi.

Programda Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dualar edildi. Yanık Dere Şehitlerinin torunları, 1918 yılında yaşanan katliamı büyüklerinden duydukları şekilde dile getirerek duygulu anlar yaşadı.

"KAZIM KARABEKİR OLMASAYDI ŞİMDİ NE SIRRI SAKIK OLURDU, NE DE BİZLER"

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, programda yaptığı konuşmada, 1 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından BDP'den Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık'ın, dönemin komutanı Kazım Karabekir hakkında söylediği sözler ve caddeden isminin kaldırılması yönünde çıkışına sert tepki gösterdi. Gülbey, "Kazım Karabekir olmasaydı şimdi ne Sırrı Sakık olurdu, ne de bizler. Seçilir seçilmez Sakık'ın ilk icraat olarak böyle bir durumu gündeme getirmesi çok yanlış. Ağrı Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Sırrı Sakık, Kürt halkının oylarıyla oturmuş olduğu makamı Ermeni tehcirinin intikamı için kullanıyor" dedi.

Gülbey, BDP'li Sırrı Sakık'ın 'Cumhuriyet Caddesi üzerinde 'utanç abidesi' dediği Pilotlar Anıtı'nı kaldıracakları, Kazım Karabekir'in adının yer aldığı mahalle, cadde ve bazı sokakların ismini değiştirecekleri yönündeki sözlerine karşı, "Doğu Anadolu'yu ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti'nin topraklarını Ermeni faşistleri olan Taşnak ve Hınçak'dan kurtaran, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında büyük payı bulunan Kazım Karabekir Paşa'nın isminin Ağrı sokaklarından silineceği açıklamasının bir intikam duygusunun verdiği kin. Sakık, daha koltuğuna oturmadan, Ağrı şehrinin sorunlarını idrak edip bu sorunlara çözüm üretmeden, 'Yıkıp dökeceğim' demesi çok ilginç. Ağrı Belediye Başkanı Sayın Sakık, Ağrı halkının düşüncesini ve fikrini hiçe sayarcasına adeta bir zafer sarhoşluğu içerisinde, 'Yıkarım dökerim' nidaları atmaya başlamıştır" diye konuştu.

Öte yandan, şehitlikteki anma ve bilgilendirme toplantısının ardından Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde "Sözde Ermeni Yalanları" konulu konferans verildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kazım Karabekir Sırrı Sakık Erzurum Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title