Haberler

Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan Programı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatının tıpkı eserleri gibi derslerle, örneklerle, ilhamlarla dolu olduğunu belirterek, "Sahici, samimi bir hayat süren Mehmet Akif, esasen bir merhamet şairidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatının tıpkı eserleri gibi derslerle, örneklerle, ilhamlarla dolu olduğunu belirterek, "Sahici, samimi bir hayat süren Mehmet Akif, esasen bir merhamet şairidir. Kendisi büyük bir yoksulluk içinde yaşarken, soğuktan titreyerek yazdığı İstiklal Marşı'nın 500 liralık para ödülünü fakir kadınlara ve çocuklara nakış öğreten Dar'ül Mesai vakfına bağışlamıştır" dedi.

"Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan Programı"nda konuşan Erdoğan, yarın vefatının 79. yıl dönümü idrak edilecek vatan şairi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle, hürmetle, minnetle yad ettiğini söyledi.

Erdoğan, Ersoy'un, 27 Aralık 1936'da soğuk bir kış akşamında İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nda son nefesini verdiğini hatırlatarak, "Mehmet Akif, 'Yarabbi, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtma' niyazını bizlere vasiyet bırakarak 79 yıl önce hayata gözlerini yumdu. O, İstiklal Marşı'nı bu millete, özellikle de gençlere emanet bıraktı. Allah ondan razı olsun. Lütfu, şefkati, merhametiyle kuşatsın" dedi.

Bu akşam kendilerini bir araya getiren, böylesi müstesna bir atmosferi yaşamalarına vesile olan Sanat, Düşünce, Eğitim Derneği (SADED) yöneticilerine ve gönüldaşlarına şükranlarını sunduğunu aktaran Erdoğan, katılımlarıyla programa heyecan, coşku katan, gözlerindeki ışıkta 2023'ün Türkiye'sini gördüğü Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ayrıca teşekkür ettiğini söyledi.

Ayrıca, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, mezunu olmakla iftihar ettiği İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarına teşekkür eden Erdoğan, "Tüm gençlere teşekkür ediyorum. Gerçekten duygulandığım, gözlerimin dolduğu ancak göğsümün kabardığı hitaplarından ötürü de kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Büyük gelecekler, büyük geçmişlerin bilgi ve birikimiyle kurulur" anlayışıyla hak yolunda yürüyen SADED'e çalışmalarında başarılar dileyerek, şöyle devam etti:

"Derneğimizin bilhassa gençliğimizi değerleriyle yeniden buluşturacak, onlara kadimi, geleneği, tevarüs ettirdikleri engin mirası keşfettirecek projelerini çok önemsiyorum. İnançtan hayata, gelenekten geleceğe, yerelden evrensele, insandan cemiyete uzanan kadim bir çizgiyi inşallah gelecekte de ısrarla, inançla, aşkla devam ettireceklerine inanıyorum. Biz de onların hayırlı çalışmalarında, gençlerimizin ufkunu, yolunu açan çalışmalarında kendilerini desteklemeye devam edeceğiz."

"Onun hayatı tıpkı eserleri gibi bizim için derslerle doludur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif için "Hayatı eserlerinden çok daha muhteşem bir şiir" denildiğini aktararak, "Onun hayatı, tıpkı eserleri gibi bizim için derslerle, örneklerle, ilhamlarla doludur. Sahici, samimi bir hayat süren Mehmet Akif, esasen bir merhamet şairidir. Kendisi büyük bir yoksulluk içinde yaşarken, soğuktan titreyerek yazdığı İstiklal Marşı'nın 500 liralık para ödülünü fakir kadınlara ve çocuklara nakış öğreten Dar'ül Mesai vakfına bağışlamıştır" diye konuştu.

Ersoy'un, şiirleriyle birlikte fikrini ve tüm hayatını millete vakfetmiş bir dava adamı olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstiklal Harbi sırasında dostu, yol arkadaşı Eşref Edip ile şehir şehir, kasaba kasaba dolaşarak vaazlarıyla, yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini harlamış, Kuvayımilliye ruhuna can katmıştır. Kendisi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ders vermiş bir Darülfünun hocasıdır. Arapçayı, Farsçayı, Fransızcayı çok iyi bilen, dini ilimlere vakıf bir İslam alimidir de aynı zamanda. Sırat-ı Müstakim dergisindeki yazılarıyla millete ışık tutan bir ediptir. Buna rağmen Anadolu'ya doğru yola çıktığında Akif'in cebinde kaç kuruş vardı biliyor musunuz? 36 kuruş. Çünkü o derdin, çilenin, mesuliyetin çok genç yaşta olgunlaştırdığı bir gariptir. Doğduğu topraklar artık kendini tüm varlığıyla ait hissettiği vatanın sınırları dışındadır. Gözleri önünde 600 yıllık bir cihan devleti parça parça koparılmış, geriye kalan son toprağımız Anadolu da işgal edilmiştir. İşte bunun için Mehmet Akif, İstiklal Savaşımıza dört elle sarılmıştır. Anadolu da düşerse ümmetin umut kapılarının tamamen kapanacağından endişe etmiştir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Akif Ersoy İstiklal Caddesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title