Haberler

Asılsız İhbarlar, Kurtarma Operasyonlarını Sekteye Uğratıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, il genelinde etkili olan kar yağışında olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için tüm ekipleriyle görev yaptığı ancak bazı vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunmasının kurtarma operasyonlarını sekteyu uğrattığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, il genelinde etkili olan kar yağışında olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için tüm ekipleriyle görev yaptığı ancak bazı vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunmasının kurtarma operasyonlarını sekteyu uğrattığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle 970 personelle 24 saat boyunca 180 iş makinesi, kepçe, loder, çekici ve 150 kamyon ve pikap ile yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirirken, 3 günde tam bin 500 ihbar aldı. İhbarlardan yaklaşık bin 300 tanesine müdahalede bulunan belediye ekipleri, zorlu koşullarda görev yaparken bazı ihbarların asılsız çıkması nedeniyle zor anlar yaşadı. Bir vatandaşın koordinasyon merkezine ulaşarak hayvan ağılının çöktüğünü, karısının kar yığınının altında kaldığını ve tüm uğraşlarına rağmen çıkaramadıklarını bildirmesi üzerine 10 personel ve 2 iş makinesi rota değiştirerek ihbarın geldiği bölgeye sevk edildi. Tam 11 saat süren çalışma neticesinde ulaşılan ihbarın asılsız olduğu ve ihbar sahibinin yollarının açılması için asılsız ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca gelen ihbarlar arasında "grip oldum çok hastayım, acil yardım gerekli" şeklinde ihbarda bulunan vatandaşın hasta olmadığı, "eşimin doğum sancısı tuttu, yolların acilen açılması lazım" ihbarında bulunan vatandaşın tedbir amaçlı asılsız ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Yine "hayvanlarımın yemi bitti acil yem ulaştırmamız lazım" ihbarında bulunan bir çiftlik sahibinin çiftliğin durumunu merak ettiği için çalışmaları kendi bölgesine çekmek amacıyla asılsız ihbarda bulunduğu, ayrıca ihbara giden ekiplerin işletmede tonlarca yem stoku bulunduğunu tespit ettiği de dikkat çeken ihbarlardan oldu. Asılsız ihbar sahipleri, gerçekten kurtarılmaya ihtiyacı olan vatandaşların tepkisini de çekti.

112 acil yardım ve AFAD'dan gelen ihbarları da değerlendiren belediye ekipleri, bu tür asılsız ihbarlara karşı vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 900 metreden yüksek rakımlar yeni bir kar yağışı dalgası altına girecek. Ayrıca ayrıntılı 5 günlük hava tahminlerine göre Çamlıyayla, Gülnar ve Mut'ta Cuma gününe kadar kar yağışı bekleniyor.

Öte yandan, diğer bütün ilçelerde kuvvetli ve sağanak yağış beklenirken, 5 gün boyunca sıcaklıklar ortalama 7 ila 8 derece düzeyinde seyredecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title