Haberler

Aşıklar Parkı Yenileniyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çamlıbel semtindeki yarım asırlık geçmişe sahip Aşıklar Parkında yenileme çalışmaları başlattı.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çamlıbel semtindeki yarım asırlık geçmişe sahip Aşıklar Parkında yenileme çalışmaları başlattı.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atatürk Caddesinin her iki yanında uzanan parkı, Kültür ile Hamidiye Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar ve bölge esnafının taleplerini değerlendirerek kapsamlı bir bakıma aldı. Yetkililer aynı zamanda Mersin Kent Merkezini Güzelleştirme Platformu ile de parkın revizyonu konusunda işbirliği içerisinde oldu. Yapılan ön çalışmanın ardından parkın revizyonuna başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından alanın tamamı yabani otlardan arındırıldı. Alanın genel temizliği ve işlevini yitirmiş çalı türü çit bitkilerinin kaldırılması tamamlandı. Parkın yetişkin ağaçlarının budanmasının ardından, alana toprak tesviyesi ve takviyesi yapıldı. Kırık oturma bankları onarıldı ve boyandı. İlerleyen günlerde parkın çöp kovalara yenilenecek, ağaç ve çalı türü bitkiler ile mevsimlik çiçek dikimi yapılacak.

Mersin Kent Merkezini Güzelleştirme Platformunun kent merkezinin canlanması için çalışmalar yaptığını dile getiren Platformun Yürütme Kurulu Üyesi Hanife Körünoğlu, geçtiğimiz aylarda Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yüksel Mutlu'yu ziyaret ettiklerini hatırlattı. Çamlıbel semtinin de içerisinde olduğu kent merkezine insanları çekebilmenin koşulunun altyapı, peyzaj, otopark ve güvenlik gibi temel gereksinimlerin giderilebilmesiyle mümkün olduğunu belirten Körünoğlu, Aşıklar Parkı düzenlemesiyle bu konudaki hassasiyetlerini gösteren Akdeniz Belediyesi yönetimine teşekkür etti.

Çamlıbel Aşıklar Parkının, köklü geçmişiyle Mersin'in kent hafızalarından birini temsil ettiğini dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, büyük kentlerde karşı karşıya kalınan betonlaşmanın bu tür yeşil alanları çok daha önemli kıldığına işaret ettiler. Kentin mevcut değerlerinin, rant uğruna bastırılmasının son derece sakıncalı olduğunun altını çizen Mutlu ve Türk, "Aksine bu değerler daha çok göz önüne çıkarılmalı ve farklı öğelerle de desteklenmelidir. Kent hafızası, insanın şehirle olan ilişkisi anlamına gelir. Kent hafızası, kentin ruhunu koruma noktasında da çok önemlidir. Bu açıdan Çamlıbel Aşıklar Parkı, 50 yılı bulan geçmişi ile kentin yakın tarihine tanıklık etmiş bir değerdir. Bize düşen görev de bu gibi kent hafızasını taşıyan değerlerimizi en güzel şekilde korumak, uygun biçimde işlevlendirmek ve gelecek kuşaklara taşımak olmalıdır. Bu parkın yenilenmesinde bir diğer önemli husus ise, gerek Mersin Kent Merkezini Güzelleştirme Platformu ve gerekse mahalle sakinleri ile esnafının beklentileri doğrultusunda bir çalışma yapılmasıdır. Akdeniz Belediyesi olarak vatandaş-belediye işbirliğini her alanda tesis etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştular. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Çamlıbel Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title