Haberler

Aşık Veysel" Söyleşisi Akm'de Gerçekleşti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri, ‘Aşık Veysel’ söyleşisi ile devam etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri, 'Aşık Veysel' söyleşisi ile devam etti. Adapazarı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar'ın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

OZANLIK GELENEĞİNİ YENİLEDİ

Programa konuşmacı olarak katılan Tokel, "Aşık Veysel 20. yüzyılın en büyük ozanlarındandır. O, aşıklık geleneğinin altın halkalardan biridir. Gelecek nesiller bundan iki yüz yıl sonra da Aşık Veysel'i bugün bizim Karacaoğlan'ı, Yunus Emre'yi okuyup öğrendiğimiz gibi öğrenmeye devam edecektir. Onların şiir söylemedeki ustalıklarını ve yeteneklerini hayranlıkla anlamaya çalıştığımız gibi gelecek kuşaklarda Aşık Veysel'i aynı hayranlıkla anlamaya çalışacaklardır. Çünkü Aşık Veysel ozanlık geleneğini zamanının geleneklerini yenilerek uygulamıştır" diye konuştu.

YUNUS EMRE'DEN ETKİLENDİ

Tokel, "Aşık Veysel yaşadığı çağın sosyal ve kültürel hayatını şiirlerinde ustaca anlattı. Şiir tekniği anlamında usta redif ve kafiye bulma yeteneği olan bir şairimizdir. Veysel bizim şiir geleneğimizin ve kültür seviyemizin zirvesinde olan Yunus Emre'den etkilenmiştir. Yunus Emre'nin ait olduğu kültür geleneğini devam ettirmiş ve aynı kaynaklardan beslenmiştir" ifadelerini kullandı. Programın son bölümde 'Güzelliğin On Para Etmez, Uzun İnce Bir Yoldayım' gibi Aşık Veysel'in sevilen eserlerini seslendiren Tokel, katılımcılardan büyük alkış aldı. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Zafer Poyraz, sanatçı Tokel'e ve müzisyen ekibine teşekkür ederek çiçek takdim etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunus Emre Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title