Haberler

Aşık Veysel "Dostlar Beni Hatırlasın" Etkinliği ile Anıldı

Çankaya Belediyesi ile Aşık Veysel Kültür Derneğince düzenlenen "Dostlar Beni Hatırlasın" etkinliğinde, halk ozanı Aşık Veysel türküleriyle anıldı.

Çankaya Belediyesi ile Aşık Veysel Kültür Derneğince düzenlenen "Dostlar Beni Hatırlasın" etkinliğinde, halk ozanı Aşık Veysel türküleriyle anıldı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, halk ozanı Aşık Veysel anısına Şinasi Sahnesi'nde "Dostlar Beni Hatırlasın" adlı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Gündüz Şatıroğlu Çetin ve Aşık Veysel'in kızı Menekşe Süzer'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşık Veysel'in türkülerinin seslendirildiği etkinlikte konuşan Taşdelen, "Bu gece, Aşık Veysel'i yani sevgiyi, hoşgörüyü, barışı, adaleti anmak için bir aradayız. Bizi biz yapan değerleri, insanı insan olmaktan dolayı sevmeyi anmak için bir aradayız" ifadelerini kullandı.

Anadolu'nun büyük bir medeniyet olmasında Aşık Veysel gibi değerlerin taşıdığı öneme vurgu yapan Taşdelen, "Hacı Bektaş gibi, Mevlana gibi, Yunus Emre gibi, Pir Sultan gibi, Mustafa Kemal gibi bizi, biz yapan değerlerden biridir Aşık Veysel. Bu yolun yolu, yolcusu insanı sever ve hiç kimseyi ayırt etmez. Bu yolun bütün yolcularına selam olsun" dedi.

Dernek Başkanı Çetin ise katkılarından dolayı Taşdelen'e teşekkürlerini ileterek, "Doğanın kendisi, aşkın kendisi, inancın kendisi ve yaşamın kendisi olan Aşık Veysel'i, hepimizi kucaklayan kendi sözleriyle ve türküleriyle yüreğimize konuk edeceğiz bu akşam." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title