Haberler

Aşık Mevlüt İhsani Anıldı

Erzurumlu halk ozanı Aşık Mevlüt İhsani, Oltu ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Erzurumlu halk ozanı Aşık Mevlüt İhsani, Oltu ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği'nin katkılarıyla Oltu İlçesi Duralar köyünde gerçekleştirilen anma töreninde, çevre illerden gelen aşıklar Mevlüt İhsani'den şiir ve deyişler okudu. Dernek başkanı ve aynı zamanda Mevlüt İhsani'nin torunu olan Musa Çalışkan, Mevlüt İhsani'nin aşıklık geleneğine büyük katkılar sunduğu belirtti.

Anma töreninde Mevlüt İhsani'den övgüyle söz eden halk aşıkları Cemal Divani, Sıtkı Eminoğlu, Kamil Çalışkan, Sinan Öztürk, Şakir İhsanoğlu, Baki Çetin ve Oltu'nun yöresel aşıkları, "Değerli büyüğümüz, Mevlüt İhsani'nin yazmış olduğu şiir, deyiş ve türküler bugün bile sermayemiz olmuştur. Kendisini minnetle anıyoruz" dediler.

Duralar köyündeki etkinliğin ardından ilçedeki sinema salonunda bir araya gelen aşıklar adına konuşan Musa Çalışkan, şunları kaydetti:

"Dedem Aşık Mevlüt İhsani bölgenin yetiştirdiği en büyük aşıklardan birisidir. Bu değerlere sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmak için dernek faaliyetlerini devam ettiriyoruz. Aşık Mevlüt İhsani'nin bizlere bırakmış olduğu bu değerleri elimizden geldiğince koruyup gelecek nesillere aktaracağız. Dedemi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Konuşmanın ardından sırayla sahne alan aşıklar, Mevlüt İhsani'den türkü ve şiirler okudular.

Programın sonunda Aşık Cemal Divani, Sıtkı Eminoğlu ve Kamil Çalışkan'ın aşık atışması davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: AA / Yerel

Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title