Haberler

Aşık Ahmet'in Dramı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir barakada yalnız yaşayan aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Ahmet Ödül, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir barakada yalnız yaşayan aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Ahmet Ödül, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Cengiztopel Mahallesi'nde bir barakada yalnız yaşayan 59 yaşındaki Ahmet Ödül, 5 yıl önce babasını, daha sonra annesini kaybetti. Eşinden ayrıldıktan sonra da elektrik çarpması sonucu oğlunu kaybeden Ahmet Ödül, babasından kalma evde yalnız yaşıyor. Küçük yaşından bu yana şiir yazan ve bölgede "Aşık Ahmet" olarak tanınan Ödül, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Bazı hastalıklarından dolayı çalışamadığını söyleyen Ahmet Ödül, "Daha önce Kadirli Kaymakamlığı'na, Kadirli Belediyesi'ne yardım için başvurdum. Ancak kimseden bir yardım göremedim. Yağmur yağdığında evim akıyor. Yiyecek bir lokma ekmeğim yok. Kadirli çarşı merkezinde bir lokanta sahibi bu durumuma üzülerek öğle ve akşamları yemeğimi veriyor" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yazılmış olan yüzlerce şiiri olduğunu belirten Ahmet Ödül, en büyük hayalinin şiirlerini bir kitapta toplamak olduğunu söyledi. Ödül, "Ancak şartlar buna imkan vermedi. Şiirlerimi bir kitapta toplayamadım. Şu günlerde bile şiir yazmaya devam ediyorum" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Kadirli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

dörttyoll:

SURİYELİ BELEŞÇİLERE BAKACAGINIZA BU GİBİ DEGERLİ İNSANLARA BAKSIN DEVLET

1
0
yanıtYanıtla
DENİZ BOZTEPE ERZURUMLU:

allah rızası için yardım eden çıkar çünkü müslüman kardeşlerimiz çok allah yardımcınız olsun

1
0
yanıtYanıtla
ilkay:

Lütfen kadirli belediyesinden bu adama yardim eli uzatilmasini istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title