Haberler

ASİF Mazbata Takdimi Görkemli Bir Törenle Yapıldı

Güncelleme:

Kısa Adı ASİF olan Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu, Diyarbakır İl Başkanlığı açılış töreni ile il ve ilçe başkanlarının mazbata takdimi, oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

ASİF Genel Başkanı Bekir Ayaz ve Genel Başkan Yardımcısı Kudret Çiçekçi'nin yanı sıra Diyarbakır İl başkanı Süleyman Koyun'un yanı sıra, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Denizli gibi bir çok il ve bağlı ilçelerden gelen başkanların yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Merkez Sur İlçesinde bulunan Green Park otelde yapılan yemekli toplantıya, muhtelif kurum ve kuruluşlara mensup yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, kanaat önderleri, Eğitim ve Araştırma hastanenin eski Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık 500 davetli topluluğu katıldı.

Merkezi Gaziantep'te bulunan Asif Federasyonu, genel başkanı Bekir Ayaz, mazbata töreni öncesi yaptığı konuşmada, şu görüşleri dile getirdi:

"Federasyonumuzun, ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak Amacıyla kurulmuştur.

Ayrıca, toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmak başlıca hedeflerimizdendir. Anayasamız ve kanunlar doğrultusunda ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik sosyal, kültürel politikaların oluşmasını sağlamak, ulusal ve uluslar arası ekonomik, sosyal, kültürel, teknik ve insan potansiyellerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyette bulunmak.

Bölgesel ve çeşitli sektörlerde kalkınma vizyonları gerçekleştirerek uluslar arası entegrasyon ve rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak ve buna bağlı olarak projeler geliştirmektir. Avrupa birliği giriş sürecinde ilgili kurumların idari hukuki ve yapısal uyumunun sağlanmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak ve sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu hususta çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur"

Ardından söz alan Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Kudret Çiçek ise şunları söyledi:
"Bugün itibariyla 79 ilimiz ve bağlı 957 ilçemizde teşkilatlanmamızı tamamlamış bulunmaktayız. Hedefimiz toplam 34600 köy ve bağlı bütün mezralara ulaşabilmektedir. Arkamızda kamu kurum veya kuruluşları veya siyasi partiler değil, hedefine kenetlenmiş, İnançlı ve yolunda emin Adımlarla ilerleyen harika bir teşkilat yapımız var. Ne mutlu bizlere ki, ülkemizin ilk 5 STK'sı arasındayız.'

'Yolu Sevgiden Geçen Herkesle Bir Gün Mutlaka Buluşmak İstiyoruz'

Asif Federasyonu Diyarbakır Başkanı Süleyman Koyun ise, şunları söyledi:

"Amacımız öncelikle peygamberler, sahabeler ve evliyalar beldesi Diyarbakır'ın ihtiyacını duyduğu böylesi bir Federasyonu çatısı altında, kalıcı ve köklü hizmetler sunabilmektir. ASİF olarak amacımız toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyetleri destekleyecek ekonomik, sosyal, kültürel çalışmalar yapmak ve bu yönde çalışmalar yapan, proje üreten kişi ve kuruluşlara katkı sağlamaktır. Bu kapsamda yüreği insan sevgisiyle dolu Arkadaşlarımızla el ele vererek, gönül birlikteliği yaparak bu yolculuğa çıktık. Yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün mutlaka buluşmak dileğiyle"

Allah'ı Seven İnsanlar, Fedakâr Olurlar

Daha sonra söz alan ASİF Mersin İl başkanı Erhan Erdoğan ise özetle şunları söyledi:
"ASİF Mersin şubesi olarak, şimdiden kolları sıvadık. 4 Otobüs alıp, kütüphaneye çevirdik ve özellikle sokak çocuklarının hizmetine sunduk. Bu yöndeki çalışmalarımız, önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Ayrıca, engellilere özel park ve meslek edindirme kursları açacağız. Özellikle tekstil hedefimizde olan konulardan birisi. Allah, kısmet ederse, yeni OSB'de yirmi dönüm üzerine Meslek Edindirme Kursları Açarak, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Zaten ASİF'in kısaltmasını bizler 'Allah'ı seven insanlar, fedakâr olurlar' şeklinde benimseyip, yolumuza bu şiarla devam edeceğiz"

'Kan Davalarını Sonlandırmak En Büyük Hedefimiz'

ASİF Mardin İl başkanı Mehmet Aslan ise, konuşmasında meseleye farklı bir vizyon getirerek şunları söyledi:
"Allah'ın izniyle bizler Mardin şubesi olarak, bölgemizin kanayan yaralarından olan kan davalarını, aşiret kavgalarını, husumetleri en kısa zamanda sonlandırmak için çaba göstereceğiz. 'ASİF geliyor, dertler bitiyor' sloganıyla çıktığımız bu yolculukta, inşallah büyük projeleri hayata geçireceğiz"

Daha sonra söz alan ASİF Siirt İl Başkanı Engin Lale ise, böylesi bir organizasyona dahil olduklarını belirterek, geniş halk kitlelerinin sorunlarına olanaklar dahilinde kalıcı çözümler üretebilmek için seferber olacaklarını kaydetti.

Dargin İki Kardeşi Yusuf Yağmur Barıştırdı

Daha sonra kürsüye davet edilen Prof. Dr. Yusuf Yağmur da kısa bir konuşma yaparak, geçmişte yaşanılan dargınlıkların, küskünlüklerin sona erdirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yusuf Yağmur, "Kin ve öfke değil, şefkat ekip, sevgi biçelim. Bu fani dünya hiç birimize kalmayacak. Allah'ın emirleri ve rızası dahilinde yapılacak her işin başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen ve yıllardır dargın oldukları belirten Mustafa Tunalı ve Ahi Keskin Bıçak isimli iki kardeş barıştırıldı. Kardeşleri barıştıran Yusuf Yağmur ise, bu özel geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Mazbata Töreni, Duygulu Anlara Sahne Oldu

Ardından yapılan mazbata töreni ise duygulu anlara sahne oldu. Diyarbakır'ın yanı sıra, Mardin, Siirt, Denizli, Mersin, Gaziantep ve diğer il ve ilçelerden gelen il, ilçe, kadın kolları başkanları ve yönetim kurulu üyelerine mazbataları takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ve ardından yenen yemekle sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Denizli Mardin Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title