Haberler

Asgari Ücrette Ayrım Kalktı

Güncelleme:

Asgari Ücret Yönetmeliği'ndeki değişiklik ile ücretin belirlenmesinde dil, din, ırk, cinsiyet, engellilik gibi sebeplere dayalı ayrım yapılamayacak.

Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asgari Ücret Yönetmeliği'nin tanımlarla ilgili 4. Maddesinde yer alan işkolu tanımında değişikliğe gidildi.

AYRIM ORTADAN KALKTI

Buna göre işkolu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 4. maddesi gereğince 19 Aralık 2012 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan İşkolları Yönetmeliğinde belirtilen işkolları olarak tanımlandı.

Asgari ücretin belirlenmesinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ile benzeri sebeplere dayalı herhangi bir ayrım yapılamayacak.

Yönetmelik ile ücretin belirlenmesi esaslarında da değişikliğe gidildi.

EN GEÇ 2 YILDA BİR BELİRLENECEK

Buna göre ücret en geç iki yılda bir olmak üzere belirlenecek.

Mevcut düzenlemede yer alan "işçilerin 16 yaşını doldurmuş olmadıklarına göre ayrı ayrı belirlenir hükmü" ise kaldırıldı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (43)

Canercanersafak@hotmail.de:

Asgari ücret 2002'de 184 TL iken 740 TL'ye yükseldi. Asgari ücretle 2002 yılında 181 etmek, 21 kilo dana eti, 143 litre süt, 146 litre mazot alırken 2012 yılında alım gücü artarak 303 ekmek, 31 kilo dana eti, 371 litre süt ve 198 litre mazota yükseldi.Insallah 2002 yilindan daha kötü duruma düser ac sefil Insanlar ! Aclar ölür Türkiyemiz bir nebze temizlenir .

8
50
yanıtYanıtla
sinansin_360@hotmail.com:

Son iki cumlene kadar bir akp'li, son iki cumleyle bir chp'li konusuyor sandim. Sag gosterip sol cakma herhalde senin ki. kendini akp'li gosteren asagilayici cumle kuran chp zihniyeti sendeki CANER.

yanıt0
yanıt0
fener-bahceliworksman@hotmail.de:

Ne diyorsun ya?????

yanıt0
yanıt0
N.KARAKAYAnurullahkarakaya@hotmail.com:

Kardeş anlamadığım şey şu bu kadar saydın da bunların üstüne de şu kalır demeni bekledim demedin neyi savunuyorsun sen asgari ücretimi hükümetimi?memur devlete çalışıyorda asgari ücretli keyfinnemi çalışıyor

yanıt0
yanıt0
Canercanersafak@hotmail.de:

Ac mahluklar Okusaydinizda adam olsaydiniz ! Asgari ücret 800 TL mis de yetmiyormusta falanda fismanda . Paraniz yokta eliniz de pahali pahali telefonlarin ne isi var ? Internetlerde ne diye geziyorsunuz ? Kredi kartlarina ne diye belbagliyorsunuz ? Sizde o zaman yorganiniza göre uzatin ayaginizi . ben Protesto ediyorum Arkadasim asgari ücreti indirsinler 500 TL ye Ac ve Tok belli olsun ! Bizim Türk Milleti böyledir zaten hani bir Atasözü var AYRANI YOK ICMEYE TEYYARE ILE GIDER nokta nokta . Gidin köyünüze dedeleriniz gibi bag bahce ile ugrasin .Sizin gibi Insanlara Müstehaktir !!! ACLAR !!!!

6
41
yanıtYanıtla
ahaattalias@gmail.com:

Makarna ile mutlu olabiliyorsunuz ne mutlu size.

yanıt0
yanıt0
asgari ücretliziya_sexen80@windowslive.com:

caner arkadaş.ben internete iş yerindeki bilgisayardan giriyorum.cepte internetim yok.akıllı telefonumda yok.üniversite mezunu olduğum halde asgari ücret alıyorum. ayağınızı yorganınıza göre uzatın diyosun, dizimiz ağrıdı be, ayağımızı toplaya toplaya.zaten yorgan kısa ucundan ucundan iyice kırpıyolar....... senin sırtın sağlam heralde

yanıt0
yanıt0
Asgari ücretlibkcsobhs@hotmail.com:

Hakkım varsa haram olsun Dünya sana zindan olsunSende benim çektiğimi çek Aldığın maaştan utanVerdiğin zamdan utanHayatım(ız)dan ellerini(zi) çek (in) - Beklenen günün gelmesi an meselesidir. Biraz daha sabredin kardeşler

32
3
yanıtYanıtla
f.s.mehmetkerim@hotmail.com:

devlet kendi insanını memurluğa alıyo ikibinlira maaş veriyo senide sekizyüzellilirayla süründürüyo ne yazıkki böyle adaletsiz devlette yaşıyon hangi parti gelirse gelsin seni yani türk milletinin çoğunluğunu kendine köle olarak görüyo bu gariban milletin böyle bir devletle mutlu olacağı gözükmüyo bu devlet seni benimsemiyo ve her zaman seni ezme tarafında esad devletinden hiç bir farkı yok türk insanı böyle devletle hiç bir zaman insanca yaşamaya kavuşamaz

yanıt0
yanıt0
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Halk hiç bir devir de böyle acımasızca soyulmadı..

yanıt0
yanıt0
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title