Haberler

CHP'nin Seçim Vaadi; Asgari Ücret Bin 500, Mazot 1.5 TL Olacak

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun yarın açıklayacağı seçim bildirgesinde 3.2 milyon yurttaşın Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması, Eşitlik Bakanlığı kurulması vaatleri yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yarın açıklanacak 2015 Seçim Bildirgesi'nde asgari ücretin bin 500 TL'ye çıkarılacağı, asgari ücretten vergi alınmayacağı, kredi kartı borcunun yüzde 80'inin silineceği ve çiftçiye verilen mazotun 1,5 TL'ye düşeceği önerileri yer alıyor.

DÖRT SEÇİM ŞARKISI

CHP'de seçim beyannamesi yarın ATO Congresium'da gerçekleştirilecek programla kamuoyuna duyurulacak. Seçim beyannamesinin yanı sıra aday tanıtımının da gerçekleştirileceği etkinlikte, CHP'nin seçim için hazırlanan 4 şarkı da görücüye çıkacak.

Kılıçdaroğlu'nun yarın açıklayacağı seçim bildirgesi basılmak üzere matbaaya gönderildi. Taslak bildirgede 2 TL olarak öngörülen mazot fiyatı, son hesaplamalarla 1,5 TL'ye indirildi.

CHP'nin seçim bildirgesinin bazı detayları şöyle:

- Sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak. Aile sigortası projesi kapsamında geliri 720 TL'nin altında olan hane kalmayacak.

- Taşeron uygulamasına son verilecek.

- Asgari ücretten vergi alınmayacak, asgari ücret bin 500 TL'ye yükseltilecek.

- Emekliye, hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda iki ikramiye maaş verilecek.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ve TÜRSAB işbirliği ile emeklilere makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlanacak.

- Oğlu askerde olan aileye 360 TL, 65 yaş üstü vatandaşlara 240 TL, engellilere yüzde 40 engellilik düzeyi için 400 TL, yüzde 60 engellilik düzeyi için 600 TL yaşam desteği verilecek.

- Engelliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Kamuda ve özel sektörde engelliler için boş kadrolar doldurulacak, 50 bin engelli istihdam edilecek.

- 16,7 milyon kişi ve 3,75 milyon haneye sosyal destek sağlanacak. 5 milyon vatandaş sosyal yardım kapsamına alınacak. 9,6 milyon vatandaşa ilk kez düzenli nakit desteği verilecek. Hanelere 360 TL kira ve fatura desteği, kadın istihdamını desteklemek için 400 TL kreş desteği verilecek.

- 3,2 milyon yurttaş ücretsiz olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak.

- İhtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilecek. Üniversite harçları tamamen kaldırılacak, üniversiteyi kazanamayan gençlere 240 TL üniversiteye hazırlık desteği verecek.

- Askerlik süresi kısalacak. Üniversite öğrencileri yaz tatillerinde taksitle askerlik yapabilecek.

- Girişimci kadınlara sağlanan destekler ve mikro-kredi olanakları artırılacak. Kadın kooperatifleri desteklenecek, çeşitlendirilecek.

- Kadın istihdamı 8 yıl içinde yüzde 40'a, uzun vadede yüzde 60'a çıkacak.

- Çocuk bakımında erkeklerin sorumluluğunu artırmak amacıyla erkeklere de kadınlarla eşit şartlarda doğum izni getirilecek.

- Kadınlara yönelik şiddeti ağır suçlar kapsamına alacak şekilde Türk Ceza Kanunu değiştirilecek.

- Eşitlik Bakanlığı kurularak, bakanlık bünyesinde Kadın-Erkek Eşitliği Genel Müdürlüğü oluşturulacak.

BİLDİRGENİN HEDEFLERİ

Bildirgenin hedefler bölümü ise şöyle:

- Yıllık ortalama büyüme hızı yüzde 6'ya çıkarılacak.

- İnsani gelişmişlik endeksinde Türkiye ilk 20'ye taşınacak.

- En az 1 milyon kişiye istihdam imkanı sağlanacak.

- İşsizlik yüzde 5'in altına indirilecek.

- Enflasyon yüzde 4'ün altına düşürülecek. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (233)

başmobilWeb@haberler.com:

Olum ssk yi batirmiş adama hesap uzmanı diye adam beraber okudunuz o kadar kitabı boş boş konuşma icraat gösterin oylar akp ye bin oyum olsa birini atmam chp ye

133
9
yanıtYanıtla
Blk10mobilWeb@haberler.com:

Hakime savcıya zam yapıldı hemde nekadar millet vekili emeklilerine zam yapıldı asgari ğçrete yapılıncamı olmayacak siz ak koyunlar harbi safsınız önce siz bunları bi okuyun

49
4
yanıtYanıtla
ZaZa cCcMobil-ANDROID:

ee benim arabam tüplü niye oy veremki

7
23
yanıtYanıtla
bulentmobilWeb@haberler.com:

Chp emekli ikramiyesi harici digerlerini vermez verse bile vatandasi bezdirir hele engelliye hic vermez 400 600 tl para her verecegi yardim kanunun icine madde koyar yok bu var yok su var der vermez inanmiyorum

28
1
yanıtYanıtla
tose:

Almadan vermek ALLAH''a mahsus bir şeydir yavhuu. ! Maşallah habire veriyonuz. ! AKP''nin biriktirdikleri bitince İMF''den mi alıp vericeksiniz. !! Nereye kadar?? Geçmişte bunları yaşadık. ! Hala akıllanmadınızmı???????

21
5
yanıtYanıtla
Seyfullah:

Milletinin aç olduğu bir ülkede, geçim sıkıntısı çeken halkın aldığı zam oranın ortada olduğu bir ülkede Saray’ın 3 aylık elektrik faturası 3 milyon 614 bin GELMESİ ve bu durum karşısında AKP Yİ SAVUNMAK için ya AK TROL olmak gerek yada Pınarın gözüne oturmak gerek. Allah insanları ıslah etsin. O sarayda içilen çayın Kilosu 3 BİN TL, Klozet altın, Haamam Metre karasi 3 bİN EURO Milet Fakru Zaruret içinde harap ve bitap düşmüş durumda hala Guguklu saat gibi AKAPE diyorlar ya utanmadan.

18
6
yanıtYanıtla
batık sgk:

dönemin sgk müdürüyken sgk batmış, , ilaç kuyrukları varmış, kısacası bunu yaşayanlar bilir, , nasıl olacak şimdi

13
9
yanıtYanıtla
emekli adayı:

valla helal olsun . . . . vallahi billahi akp liyim oyumu hep ona verdim. . bu seferde gandiye vereyim vaatler çok güzel inşallah lafta kalmaz

14
6
yanıtYanıtla
Akp yokkkMobil-IOS:

Bu oyum artık chpye

15
5
yanıtYanıtla
canermobilWeb@haberler.com:

Bol keseden salla carkci kemal ssk dolandıran az geldi galiba

7
13
yanıtYanıtla
Tüm 233 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title