Haberler

Asfaltlama Çalışmaları Bağlar'da Başladı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar'da birkaç bölüm dışındaki ana arterlerde asfaltlamayı tamamlayarak, çalışmalarını Bağlar ilçesine kaydırdı.

2015 yılı asfalt sezonunu 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serme hedefiyle açan, kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, üç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine 130 bin ton asfalt serdi.

Kent merkezindeki çalışmalarını kademeli bir şekilde gerçekleştiren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Kayapınar ilçesindeki asfaltlama çalışmalarını 2015 yılı asfalt programı doğrultusunda tamamladı. Seyrantepe TOKİ'de çalışmalarını sürdüren, Bağlar'da Medine Bulvarı'nda çalışmalara başlayan ekipler, Bağlar'ın ardından çalışmalarını Yenişehir ilçesinde sürdürecek.


Diclekent ve Yılmaz Güney Caddesi'nin bir bölümü dışında Kayapınar'da asfalt tamamlandı
Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi, Aziziye Mahallesi ile Bağıvar'da asfaltlanan caddeler dışında, Kayapınar'da Tekel Caddesi, Fırat Bulvarı, Musa Anter Caddesi, Ahmet Arif Caddesi, Ayşe Zarakolu Caddesi, Selahattin Eyyübi Bulvarı ve Kayapınar Caddesi'nde asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı asfalt ekipleri, Yılmaz Güney Caddesi'nin bir bölümü ile Diclekent Bulvarı'ndaki altyapı çalışmaları nedeniyle bu caddelerdeki çalışmalarına ara vererek, asfaltlamayı Bağlar ilçesine kaydırdı.


Böylece Kayapınar'da 2015 yılı asfalt programı kapsamında belirtilen caddelerde çalışmalarını bitiren asfaltlama ekipleri, söz konusu cadde ve bulvarda DİSKİ'nin altyapı çalışmasının tamamlanmasının ardından asfaltı yapmayı kararlaştırdı.


Bağlar'da Medine Bulvarı'nda Asfaltlama Başladı


Seyrantepe TOKİ'de asfalt çalışmasını sürdüren asfaltlama ekipleri, Bağlar'daki asfalt programını ise esnafın ve vatandaşın bayram alışverişini rahat bir şekilde yapması için Medine Bulvarı'ndan başlattı. Ekipler, bayramın ardından sırasıyla Nükhet Coşkun, Emek, Öğretmenler, Cengizler ve Cemiloğlu caddelerini asfaltlayacak.


Yama üç ekiple sürdürülüyor


Yama çalışmasını ise üç ekiple Şeyh Şamil Mahallesi, Elazığ Caddesi, Sıtki Göral Caddesi, Mimar Sinan Caddesi'nde yürüten asfaltlama işçileri, Ramazan ayı nedeniyle mesaiye sabah 04.00'da başlayıp, öğleden sonra 14.00'da çalışmalarını tamamlıyor.


Kırsal ilçelerde çalışmalar hızla sürdürülüyor


Kırsal tüm ilçelerde 1110 kilometre yol, asfalt ve kilitli parke taşı çalışmasına nisan ayında başlayan, eylül ayı sonu itibariyle çalışmalarını tamamlamayı hedefleyen Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aralıksız çalışmasını sürdürüyor. Kulp'ta yol ve asfalt çalışmalarının yüzde 75'ini, Silvan'da yüzde 50'sini, diğer ilçelerde tüm yol çalışmalarının yüzde 30'sini tamamlayan ekipler, eylül ayı sonunda tüm kırsal ilçelerde çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.


Bu kapsamda Dicle, Kulp, Bismil, Çınar, Lice, Ergani, Hani ile Sur'da yol yapım çalışması yürüten ekipler, Silvan, Eğil, Kocaköy ve Çermik ilçelerinde ise yol düzeltme çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yenişehir Kayapınar Silvan Kulp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title