Haberler

ATO Başkanı Bezci: Ankara'yı Sahiplenmeliyiz

Güncelleme:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın marka bir şehir olabilmesi için Ankara Alışveriş Festivalinin önemine değinerek, "Ankara'yı sahiplenmeliyiz." dedi.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci,Ankara'nın marka bir şehir olabilmesi için Ankara Alışveriş Festivali'nin önemine değinerek, "Ankara'yı sahiplenmeliyiz" dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali (Ankara ShoppingFest-ASF) hazırlık çalışmaları kapsamında Ankaralı giyim sanayicileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Ertürk ve Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan'ın da hazır bulunduğu yemeğe Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş ile Ankara'nın ünlü moda markalarını üreten firma sahipleri katıldı.

Yemeğin ardından düzenlenen toplantıda konuşan ATO Başkanı Bezci, geçen iki yılda yapılan Ankara Alışveriş Festivalleri hakkında bilgi vererek, bu yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri festival için hazırlık çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini anlattı. Dünyada marka olmuş şehirlerin festivallerinin de bulunduğuna dikkat çeken Bezci, Ankara'nın da marka şehir olabilmesi için festivalin önemli olduğunu söyledi. Festivale Ankara'daki tüm kesimlerin katkıda bulunması gerektiğini ifade edenBezci, "Biz Ankara Ticaret Odası olarak üç yıldır fedakar biçimde çalışıyoruz. Ancak bu organizasyonun şehrin tüm kesimleri tarafından ortaklaşa yapılması gerekiyor. Ankara'yı sahiplenmeliyiz ve Ankara için çalışmalıyız" diye konuştu.

CADDE MAĞAZALARINA POZİTİF AYRIMCILIK

Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan yaptığı konuşmada, bu yıl yapılacak festival hakkında bilgi verdi. 3. Alışveriş Festivali etkinliklerinin herkese yansıyacağını anlatan Tavşan, "Bu yıl cadde mağazalarına pozitif ayrımcılık yapacağız ve cadde etkinliklerine hız vererek şehrimize renk katacağız" dedi. Festival'de 50 TL ve katları tutarında alışveriş yapanlar arasında gerçekleştirilecek çekilişle 13 adet lüks otomobilin hediye edileceğini kaydeden Tavşan, şehirlerarası ulaşımda ve konaklamalarda yapılacak indirimlerle de turistlere avantajlar sağlanacağını söyledi. Tavşan, "Hepimiz Ankaralılık ruhu içinde biraraya gelirsek başaramayacağımız bir şey yok" dedi.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Ertürk de konuşmasında, festivalin Ankara firmalarıyla birlikte yapıldığını belirterek, giyim sanayicilerinin önerilerinin festivale yön vereceğini kaydetti.

GİYİM SANAYİCİLERİ DÜNYADA ÜNLÜ MANKEN İSTEDİ

AGSD Başkanı Canip Karakuş da yaptığı konuşmada, giyim sanayicileri olarak festivale katıldıklarını ve festivalin başarılı olmasını istediklerini kaydetti. Karakuş, "Ankara'nın sesini duyurmak için festivalin açılışını ünlü bir mankenle yapmak lazım" dedi.

2015 yılı festivalinin tarihin önceden ayarlanması ve duyurulmasını isteyen Karakuş, "06-06" ile ifade edilen 6 Haziran tarihinin tercih edilebileceğini bildirdi.

Toplantıda, Ankara'nın ünlü moda markalarını üreten firma temsilcileri, festivale ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title