Haberler

Aselsan ve Ssm Arasında Sözleşme İmzalandı

ASELSAN ve SSM arasında sözleşme imzalandı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Siber Güvenlik ve Elektronik Harp Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak: "Bu proje kapsamında alınacak 9 tane sistem Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine teslim edilecek"

"Sözleşme bedelimiz yaklaşık 93 milyon TL ve 20 milyon dolar"

"Elektronik Harp Projeleri çok bilinmese de yerlilik oranının çok yüksek olduğu projeler. Her iki projede de yüzde 75'ini yerli imkanlarla geliştiriyoruz"

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken: "Mutlaka milli olması gereken çok stratejik bir alan, bu konuda çok önemli kaynakları tahsis etmiş durumdayız"

"Yurt dışına bağımlılığımızın çok az olduğu bir alan. Kendi antenlerimizi yapıyoruz"

"Dolayısıyla dışa bağımsız bir şekilde ürün üretebildiğimiz ve geliştirebildiğimiz bir alan"

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir :

"Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını azami seviyede milli sistemlerle karşılamak ana unsurlardan birisi. Bu konuda birkaç ülke kendi elektronik harp sistemlerini geliştirebiliyor"

ANKARA - ASELSAN ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında önemli bir adım atıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamaya yönelik Elektronik Harp Komuta Kontrol ve Koordinasyon Sistemi ile V/UHF Elektronik Destek Sistemi sözleşmeleri imzalandı. Projelerde yerli üretim oranı ise yüzde 75 olarak gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve ASELSAN A.Ş. arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılayamaya yönelik olarak, Elektronik Harp Komuta Kontrol ve Koordinasyon Sistemi Sözleşmesi ile V/UHF Elektronik Destek Sistemi Sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Siber Güvenlik ve Elektronik Harp Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak, projeye ilişkin şunları kaydetti:

"Elektronik Harp Komuta Kontrol ve Koordinasyon Sistemi projemizin ihtiyaç sahibi makamı Kara Kuvvetleri Komutanlığı yüklenici firmamız ASELSAN A.Ş.'den yurt içi geliştirme modeli tedarik edilen 9 tane sistem bu proje kapsamında alınacak ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine teslim edilecek. Aynı zamanda bir adet Elektronik Harp Destek Merkezi de proje kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine teslim edilecek. Sözleşme bedelimiz yaklaşık 93 milyon TL ve 20 milyon dolar. Bu projenin yurt içinden karşılanma oranı yüzde 75."

Ulukavak, toplamda 9 adet Elektronik Harp Komuta Kontrol ve Koordinasyon Sisteminin 2020 yılının Ocak ayında teslimini Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine geçmesini öngördüklerini dile getirdi.

Projelerde yüzde 75 yerli üretim

Ulukavak, V/UHF Elektronik Destek Sistemi ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

"44 adet sistemin tedarikini gerçekleştireceğiz. Sözleşme bedeli 82 milyon TL ve 97 milyon dolar. Elektronik Harp Projeleri çok bilinmese de yerlilik oranının çok yüksek olduğu projeler. Her iki projede de yüzde 75'ini yerli imkanlarla geliştiriyoruz. Yüzde 75'i yerli derken yüzde 25'i yabancı demek istemiyorum. Çünkü önemli olan tasarım ve üretim kabiliyetlerinin tamamı yurt içinde milli olarak gerçekleştirilecek. Yurt dışına herhangi bir bağımlılık ortaya çıkmıyor."

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken de, ASELSAN'ın elektronik harp konusunda uzun zamandır yoğun bir faaliyet gösterdiğini kaydetti. Eken, "Mutlaka milli olması gereken çok stratejik bir alan, bu konuda çok önemli kaynakları tahsis etmiş durumdayız. Yurt dışına bağımlılığımızın çok az olduğu bir alan. Kendi antenlerimizi yapıyoruz. Dolayısıyla dışa bağımsız bir şekilde ürün üretebildiğimiz ve geliştirebildiğimiz bir alan" ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ise projelere ilişkin, "Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını azami seviyede milli sistemlerle karşılamak ana unsurlardan birisi. Bu konuda birkaç ülke kendi elektronik harp sistemlerini geliştirebiliyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından söz konusu sözleşmeler için imzalar atıldı.

(BEN-BT-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı İsmail Demir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title