Haberler

    Aselsan, Elektrikli Otobüs Üretecek

    Savunma sanayiinin önemli kurumu ASELSAN, silah sanayii için geliştirdiği elektrikli motor sistemini sivil hayata uygulayacak.

    -

    ASELSAN, savunma sanayiinin geliştirilmesi çalışmalarına paralel olarak sivil kurumlara teknoloji üretmeye başlayacak. Kurum, yeni nesil teknolojileri farklı alanlarda hizmete sokacak. Bu kapsamda güvenlik, enerji, ulaşım, trafik otomasyon gibi katma değer oluşturacak sivil hayata yönelik projelere de öncülük edecek.


    İlk olarak silah sanayii için geliştirilen elektrikli motorlar sivil hayata uyarlanacak. Bu kapsamda TEMSA otobüs firmasının elektrikli otobüsleri için akü ve elektrik motoru geliştirildi.


    ASELSAN, elektrikli otobüs üretecek


    ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yeni kurulan "Radar ve Elektronik Harp Merkezi'ni basın mensuplarına gezdirdi. Eken, burada kurumun çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarında bulundu.Teknolojinin artık elektrikli araca doğru gittiğinidile getiren Eken, geleceğin aracının elektrikli arabalar olacağınısöyledi. Aselsan olarak da silah sanayi için geliştirilen elektrikli motor, çekiş sürücü sisteminin motorlarını elektrikli araçlar için uyarlanabilecek hale getirdiklerinianlatan Eken, elektrikli otobüs konsepti üzerinde çalıştıklarınıbelirtti.


    Eken, "Otobüs elektrikli motor sunucu ve kontrolleri ile aküyü geliştirebiliyoruz. Bu alanda TEMSA otobüs firması ile ön anlaşma sağladık. Elektrikli otobüs konusunda Elazığ Belediyesi çok teşvik yaptı, o nedenle ilk örneğini Elazığ Belediyesi ile yapacağız. Otobüslerin yolcu indirip bindirdikleri esnada duraklarda şarj olmasını sağlayacağız" diye konuştu.


    4G baz istasyonu tamamlandı


    4G baz istasyonunun Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın desteği ile süren bir proje olduğunu belirten Eken, Netaş ve Argela firmaları ile milli bir 4G baz istasyonunun son modeli olan LT Advance'ı geliştirdiklerini söyledi.


    İntiharların kurumla ilgisi yok!


    ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, ASELSAN personeli arasındaki intihar vakalarına ilişkin, "Bu arkadaşlarımızın başlarına, yaptıkları işten dolayı birşey gelme ihtimali olmadığını düşünüyorum. Böyle bir şeyin olmadığını açıkça söyleyebilirim"dedi. Eken, "Burada değişik vakalar var. Bunların adli boyutuyla ilgili herhangi bir yorumyapmamız mümkündeğil. Adli delilleri bilmiyoruz, bilsek de yorumlayabilecek yetkinliğimiz yok" dedi. Eken,"ASELSAN'da çalışırken intihar eden 3 kişi var" diye konuştu.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Aselsan Elazığ Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title