Haberler

Asean'ın 48'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - ASEAN ülke bayrakları- Salondan detaylar- Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla'nın konuşması- ASEAN ülke temsilcilerinin sahnede elele görüntü vermesi ASEAN'ın 48. kuruluş yıldönümü- Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kalla : - "ASEAN ekonomiye etki eden istikrarlı bir kurum haline gelmiştir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - ASEAN ülke bayrakları- Salondan detaylar- Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla'nın konuşması- ASEAN ülke temsilcilerinin sahnede elele görüntü vermesi ASEAN'ın 48. kuruluş yıldönümü- Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kalla : - "ASEAN ekonomiye etki eden istikrarlı bir kurum haline gelmiştir." 48. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN)'ın kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılan Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla, ASEAN'ın son 48 yılda daha sağlam ve istikrarlı bir kurum haline geldiğini belirtti. ASEAN'ın kuruluşunun 48. yıldönümü kutlamaları başkent Cakarta'da gerçekleşti.Kutlamalara çok sayıda diplomat ve iş adamının yanı sıra Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla'da katıldı. Organizasyonda konuşma yapan Kalla, ASEAN'ın 48 yılda büyük bir mesafe kaydettiğini belirterek, "ASEAN kurulduğu ilk yıllarda ismi bilinmeyen istikrarsız bir kurumdu. 48 yılda büyük bir mesafe kaydeden ASEAN, şimdi ise ekonomiye etki eden istikrarlı bir kurum haline gelmiştir. Bu dünyanın heryerinde kayda değer bir başarıdır" dedi.ASEAN'ın 21. yüzyılda kuruma üye olan ülkelerin ekonomisinin kalkınmasında büyük bir rol oynadığının altını çizen Yusuf Kalla, "ASEAN'ın bölgedeki stratejik rolü küresel bir ün kazanmıştır. Bölgede yeni bir güç olarak kabul ediliyor" diye konuştu.8 Ağustos 1967'de Vietnam Savaşı'ndan kaynaklanan komünist genişlemeye karşı olarak Filipinler, Malezya, Tayland, Endonezya ve Singapur arasında kurulan örgüte, 17 yıl sonra Burma'nın ardından Laos, Myanmar ve Kamboçya da üye oldu. Örgütün öncelikli hedefleri arasında, bölge ülkelerinin ekonomik büyümelerine ivme kazandırarak, toplumsal ve kültürel gelişim, bölgede barış ve istikrarın sağlanması bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Jakarta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title