Haberler

Asdep Kapsamında İşe Alınan Sosyal Danışmanlar Sözleşme İmzaladı

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’nde işe alınan 16 sosyal danışman sözleşme imzaladı.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'nde işe alınan 16 sosyal danışman sözleşme imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan imza törenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Konsolide yetkilisi Süleyman Tanas, şirket yöneticisi Öner Beyoğlu ve ASDEP kapsamımda işe alınan personeller katıldı.

Zil, burada yaptığı konuşmada işe başlayan personele başarılar dileyerek, sosyal danışmanların önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Zil, ASDEP'in toplumun sorunlarının aşılması konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Bu projede en önemli süreç her ailenin bir danışmanının olması ve aile hekimliği sistemine benzer şekilde işleyen bir mekanizmanın olmasıdır. Bu sayede her uzman sosyolog veya psikolog kendi görev alanına ilişkin olarak ailenin problemlerini özel olarak tespit edecek, aileye destek sağlayacak ve genel problemlerin çözümü için raporlarını bakanlığa bildirecektir. Sosyal risk haritalarının çıkarılacak olması ile dezavantajlı gruplara, şiddet gören kesimlere; kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve benzeri toplumun dezavantajlı olarak nitelendirilen kesimlerine yönelik olarak sosyal ve ekonomik desteğin yanında aynı zamanda danışmanlık sistemiyle toplumsal entegrasyon süreci ve toplumsal sorunların çözümüne büyük bir katkı sağlanmış olacaktır"

Konuşmaların ardından sosyal danışmanlar çalışma esaslarının yer aldığı işe giriş sözleşmesini imzaladılar. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyoğlu Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title