Haberler

Aşçılar Kullandıkları Malzemelerle Müzik Yaptı

Bolu'nun Mengen ilçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı, gala yemeğiyle sona ererken aşçıların kullandıkları tencere, kepçe gibi malzemelerle yaptıkları müzik geceye renk kattı.

Bolu'nun Mengen ilçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı, gala yemeğiyle sona ererken aşçıların kullandıkları tencere, kepçe gibi malzemelerle yaptıkları müzik geceye renk kattı.

Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) tarafından aşçılarıyla ünlü Mengen'de düzenlenen ve 10 gün süren Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi. Kamp boyunca ilçede farklı etkinlikler düzenlendi. Kamp boyunca verilen eğitimlerde toplam 1 ton tavuk, 1 ton kırmızı et, 400 kilo deniz mahsulleri, 200 kilo bulgur, 200 kilonun üzerinde bakliyat ve yaklaşık 500 kilo yağ tüketildi. 1.5 ton süt ürünü ile 3 binin üzerinde ekmeğin yanı sıra iki kamyonet dolusu taze sebze meyve ve çeşitli otların kullanıldığı eğitimlerde hijyen için de yaklaşık bir kamyonet dolusu temizlik malzemesi kullanıldı.

Etkinlik için Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Yerleşkesinde kurulan 300 metrekarelik çadırda zeytinyağından yeni ürün erik ve kiraza çeşitli tatlılardan soğuk-sıcak içeceklere birçok farklı tadım yapıldı. Kampın son gününde düzenlenen gala yemeğinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Mengen Belediyesi Başkanı Turhan Bulut'un da katıldığı gecede 42 üniversiteden 160 aşçılık öğrencisine sertifikaları verildi. Aşçıların kullandıkları kepçe, tencere gibi malzemelerle yaptıkları müzikler büyük beğeni topladı. Hedeflerinin Türk aşçılığını güçlendirmek olduğunu belirten AŞOMDER Başkanı Levent Demirçakmak, şöyle dedi:

"Ana hedefimiz Türk aşçılığını daha da güçlendirmek ve Türk mutfağının uluslararası arenada bilinirliğini artırmak. Bu hedef için tüm arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki günlerde de tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Kampımızı önümüzdeki yıllarda uluslararası çapta bir platforma taşımak istiyoruz."

- Mengenbolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title