Haberler

Aşçılar Diyarı Mengen'e İzzet Baysal Aşçılık Kampüsü Kurulacak

Hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal'ın tüm servetini bağışladığı İzzet Baysal Vakfı tarafından Bolu'nun Mengen İlçesi'nde, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde yaptırılacak, 'Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü'nün protokolü imzalandı.

Hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal'ın tüm servetini bağışladığı İzzet Baysal Vakfı tarafından Bolu'nun Mengen İlçesi'nde, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde yaptırılacak, 'Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü'nün protokolü imzalandı.

Bolu Valiliği'nde Vali Aydın Baruş ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da hazır bulunduğu törende kampüs protokolü, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun arasında imzalandı. Protokole göre İzzet Baysal Vakfı, 28 bin 473 metrekarelik alanı kapsayan kampüs alanında Mengen Meslek Yüksekokulu ile Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi Bölümlerinin eğitim ve idari binası, uygulama mutfağı, yemekhane, kantin, ısı merkezi, kız ve erkek yurt binalarından bazılarını yaptıracak. Projenin su, kanalizasyon, elektrik, ruhsat, yapı, çevre düzenlemesi ve kampüs bağlantı yolları ise Mengen Belediyesi tarafından yaptırılacak. Kampüsün, zemin etüdü, maliyet çalışmaları, eğitimle ilgili donanımları, arsa temini ve yer teslimi, kampüs içindeki otopark, kaldırım ve yol alt yapısının yapımını da AİBÜ üstlenecek.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title