Haberler

Asbest Kontrolü İçin Toprak Sıvalı Evlerden Numuneler Alındı

Kütaha'nın Hisarcık İlçesi'ne bağlı Şeyhçakır Köyü'nde, asbest kontrolü için 22 evin toprak sıvasından numuneler alındı.

Kütaha'nın Hisarcık İlçesi'ne bağlı Şeyhçakır Köyü'nde, asbest kontrolü için 22 evin toprak sıvasından numuneler alındı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından 'Türkiye Asbest Kontrol Projesi' kapsamında asbest teması olan bölgelerin tespiti ve bu tespit sonrasında temasın sonlandırılması için gerekli önlemlerin alınması amacıyla Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Şeyhçakır Köyü'nde incelemelerde bulunuldu. Ekipler, köydeki 22 evin toprak sıvalarından numuneler alıp asbest içerip içermediklerinin belirlenmesi amacıyla bu numuneleri tahlil için Ankara'ya götürdü.

Şeyhçakır Köyü Muhtarı Mehmet Acar 3 yıl önce de asbest şüphesiyle köydeki toprak sıvalı evlerden numuneler alındığını belirterek şunları söyledi:

"3 yıl önce alınan numune sonuçlarında asbeste rastlanmadı. Köydeki çok sayıda evin sıvası topraktan yapılıyor. Bazı hali vakti yerinde olanlar ise beton sıva yaptırıp üzerini plastik boya ile kapatıyorlar. Asbest ile ilgili proje kapsamında Sağlık Bakanlığı'ndan gelen ekip, toprak sıvalı evlerden numuneler aldı. Bunlar Ankara'da tahlil edilecek. İnşallah tahlillerde asbest çıkmaz." - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Hisarcık Kütahya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title