Haberler

Asb'de Toplam Yatırım 1 Milyar Dolara Ulaştı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kurulan ve farklı sektörlerden dünya devi birçok firmanın üretim üssü haline gelen Avrupa Serbest Bölgesi (ASB), ambalaj sektörünün lider firmalarından Korozo'yu da bünyesine kattı. Yeni yatırımlarla ASB'de yatırım tutarının 1 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

50'den fazla ülkeye plastik ambalaj ihraç eden Korozo, en büyük fabrikasının inşaatına Şahinler Holding çatısı altında yer alan ASB'de başladı. 55 milyon dolarlım yatırımla 83 dönümlük arazi üzerine inşa edilen fabrikanın kapalı alanı 57 bin metrekare olacak.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, ASB'de 3M, Polyplex, İndoroma, Flammaoretec ve Lindsay gibi dünya teknoloji devlerinin de aralarında bulunduğu 160 firmanın üretim yaptığını bildirdi. Korozo gibi sektöründe lider bir Türk firmasının ASB'de yatırım yapmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Kemal Şahin şöyle konuştu:

"Kriz rüzgarlarının estiği bir dönemde Korozo'nun bu yatırımını çok önemsiyorum ve orta gelir tuzağından kurtulmaya çalışan ülkemiz için cansuyu olacağını düşünüyorum. Halen ASB'de 9 firma toplam 150 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleştiriyor. Bu yatırımlar tamamlandığında 1000 kişiye istihdam sağlanacak."

"ASB'DE DOLULUK ORANI YÜZDE 95'İ BULDU"

Yeni yatırımlarla ASB'de yatırım tutarının 1 milyar dolara ulaştığını söyleyen Kemal Şahin, ASB'de doluluk oranının yüzde 95'i bulduğunu bildirdi. Yeni yatırımlarla birlikte işlem hacminin de 3 milyar doları aşacağına dikkat çeken Şahin, "Trakya'da ileri teknolojilerin kümelendiği gerçek bir Tekno-Sanayi kenti oluşuyor. Buradan dünyanın 170 ülkesine yüksek katma değerli ürünlerin ihracatı yapılıyor. Bütün bu gelişmelerle birlikte ASB, yüksek katma değerli teknoloji üreten, sürdürülebilir büyümeye ve ihracata katkı yapan, Türkiye için örnek bir yatırım merkezi haline geldi" dedi.

ASB'de yatırıma başlayan Korozo adına; Korozo Yönetim Kurulu Başkanı Eli Düvenyaz ve Eş Başkanı Rıfat Düvenyaz'a başarının altın anahtarını takdim eden Kemal Şahin, bu yatırımın Korozo ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

KOROZO 10 FABRİKADA ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR

ASB'deki yeni yatırımlarıyla ilgili Korozo CEO'su Jeki Mizrahi ise şunları söyledi:

"Korozo olarak kurulduğumuz 1973 yılından beri Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstleniyor ve Avrupa'nın önde gelen ambalaj üreticileri arasında yer alıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ihracat ve sağladığımız istihdamlarla, sektörümüze ve ülke ekonomimize değer katmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız yatırımlarla, ambalaj sektörünün gelişmesine katkıda bulunuyor ve Türkiye'de birçok konuda ilkleri gerçekleştiriyoruz."

Korozo, ürün çeşitliliği açısından, Türkiye'deki sektör liderliğinin yanı sıra, dünyadaki sayılı ambalaj üreticileri arasında yer alıyor. 2009 yılı itibariyle, Koroplast, Korsini - Saf ve Sareks firmalarını da bünyesine katan Korozo, bugün İstanbul ve İzmir'de, toplam 197 bin m2 kapalı alana sahip 10 fabrikada faaliyet gösteriyor.

Yıllık 90 bin tonun üzerinde ambalaj üretimiyle, Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesislerinden birine sahip olan Korozo'nun, İngiltere, Almanya, Fransa ve Türkiye'deki bölge ofisleri de dahil olmak üzere toplam bin 700 çalışanı bulunuyor. Türkiye'nin en büyük ambalaj üreticisi ve sektör lideri olan Korozo, 50'yi aşkın ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla dünyanın sektöründe en önemli şirketleri arasında yer alıyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tekirdağ Korozo Çorlu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title