Haberler

    Asansör Firmasıyla Anlaşma İptal

    İstanbul'da asansörün düşmesi sonucu 10 işçinin öldüğü inşaatı yapan Torunlar GYO, asansör firmasıyla anlaşmasını feshetti.

    İstanbul Mecidiyeköy'de asansörün düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatı yapan Torunlar GYO, asansör firması Geda-Major'le anlaşmasını feshettiğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamayla duyurdu. Açıklamada sözleşmenin, soruşturma dosyası kapsamında ortaya konan belge ve bilgiler ile dosyaya sunulan ön bilirkişi raporuna istinaden, 'firmanın sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirmediğinin anlaşılması üzerine' feshedildiği belirtildi.

    "Eğitimsiz personelle asansörü işleten, Torunlar"

    Asansör firması Geda-Major de bu açıklamanın ardından bir duyuru yaptı. Kendilerine fesih bilgisinin henüz ulaşmadığını, Torunlar GYO'nun bu feshin sonuçlarına katlanmak zorunda katlanmak durumunda kalacağını belirttiler. Asansör firması da inşaat firmasını sözleşmeye uymamakla suçladı:

    "Feshe gerekçe olarak ortaya konulan bu iddia gerçek dışıdır. Sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yani 5 günlük ve eğitim aldırılmadığı sabit olan bir personelle asansörü işleten ve asansörün emniyet sistemini devre dışı bırakarak kazanın meydana gelmesine sebep olan Torunlar GYO-Torunlar Gıda Proje Ortaklığı'dır."

    Asansör firması, SPK mevzuatı uyarınca 10 Eylül 2014 tarihli bilirkişi raporunda 'eğer böyle bir suçlama varsa', Torunlar GYO'nun bu açıklamayı 24 saat içinde yapması gerektiğini belirtti. Açıklamada, "Ön Rapor ellerine ulaştıktan 14 gün sonra yapılan bu açıklamayı samimi bulmak mümkün olmayıp; bu duyuruyu Torunların kazanın olduğu ilk günden başlayarak yaptığı şeyi, yani kusuru üçüncü kişilere atma çabasının bir devamı olarak görmek gerekir" ifadesi kullanıldı.

    Bilirkişiye göre 'herkes kusurlu'

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen beş sayfalık bilirkişi raporunda inşaat firması, asansörü yapan şirket ve teknik yetkililer kusurlu bulundu. Sekiz kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda "Cephe asansörünün şantiyeye montajını ve bakımını yapan Geda Major firmasının yetkilileri ve teknik personelinin, asıl işveren konumundaki Torunlar GYO-Torun Yapı-Torunlar Gıda Proje ortaklığının idari ve teknik sorumlularının kazada kusurlu oldukları kanaati oluşmuştur" sonucuna varıldı.

    7 Eylül 2014'teki olayda 10 işçi hayatını kaybetmişi.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title