Haberler

Asansör Firmalarına Mühendis Zorunluluğu

Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, yargı kararıyla asansör firmalarında elektrik/elektronik mühendislerinin istihdamının zorunlu olduğunu bildirdi.

Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, yargı kararıyla asansör firmalarında elektrik/elektronik mühendislerinin istihdamının zorunlu olduğunu bildirdi.

Özgümüş, yaptığı yazılı açıklamada, yargı kararlarıyla asansör yetkili servislerinde, işletme ve bakım işlerinden sorumlu elektrik veya elektronik mühendisi bulundurulması zorunluluğunun saptandığını belirtti.

Bu zorunluluğun odaları tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TSE'ye gönderilen yazıyla hatırlatıldığını anlatan Özgümüş, "Gerekli düzenlemelerin yapılması istendi. Konunun muhatabı olan TSE ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, can ve mal güvenliği sağlanması temelinde kamu yararı açısından derhal yeni düzenleme yaparak asansör firmalarında odamız tarafından yetkilendirilmiş elektrik-elektronik mühendisi istihdam edilmesini sağlamalıdır" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title