Haberler

Asansör Faciasında Hayatını Kaybeden 10 İşçi İçin "Anma Yürüyüşü"

* 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan asansör faciasının yıldönümünde Dev Yapı-İş Sendikası üyeleri kazanın meydana geldiği Torunlar Center inşaatına yürüdü.

* 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan asansör faciasının yıldönümünde Dev Yapı-İş Sendikası üyeleri kazanın meydana geldiği Torunlar Center inşaatına yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında, "İş kazalarını önleyici yasal yaptırımlar olmadığı sürece birçok Soma, Ermenek ve Torunlar faciası yaşanmaya devam edecek" denildi.

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İSTANBUL DHA

Devrimci Yapı İşçileri Sendikası'na bağlı bir grup, saat 19.00 sıralarında Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanarak, kazanın meydana geldiği Torunlar Center inşaatı önüne yürüyüşe geçti. Ellerinde, "İşçi ölümlerinde patronlar cinayetten yargılansın", "Torunlar katliamının sorumluları hesap vereceksiniz" ve "Sarayları da, Torunları da işçiler yıkacak" yazılı pankartlar taşıyan grup sloganlar atarak kazanın yaşandığı yere geldi.

"REZİDANSLAR İŞÇİLERİN KANI ÜZERİNDE YÜKSELİYOR"

Burada grup adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Eyüp Kanter, yapılan rezidansların işçilerin kanı üzerinde yükseldiğini belirterek "İşçilerin defalarca 'Bu asansör bozuk, bir kaza olabilir' demelerine rağmen asansör tamir ettirilmemiştir. Bununla birlikte inşaatın denetimini yapması gereken bakanlık ve ilgili kurumlar bu duruma göz yumarak 10 işçinin ölümüne sebep olmuştur. Patronlar kar hırslarıyla ellerini işçilerin kanıyla yıkıyor. Türkiye'de iş güvenliği önlemlerinin en düşük olduğu ve ölümlerin kaçınılmaz olduğu bir sektör inşaatlar. Bunun temel sebebi taşeron sistemidir. İş kazalarını önleyici yasal yaptırımlar olmadığı sürece birçok Soma, Ermenek ve Torunlar faciası yaşanmaya devam edecek" dedi.

"BU ACIYI BİZ YAŞADIK KİMSE YAŞAMASIN"

Yaşanan faciada ölen bir işçinin yakını da bu acıyı kimsenin yaşamasını istemediğini belirterek, "Bu bir cinayettir bizim başımıza geldi başka ailelerin başına gelmesin. En çok işçi aileleri mağdur oluyor. Bu acıyı biz yaşadık kimse yaşamasın" diye konuştu. İnşaat içinde de polisin TOMA aracıyla önlem aldığı görüldü. Eylemin ardından işçiler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenek Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title