Haberler

Asansör Faciasında Firma Sahiplerine Verilen Karara İtiraz

Güncelleme:

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Mecidiyeköy'de 10 işçinin öldüğü asansör faciasında, 9 firma sahibinin haklarında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, asansör faciasında aralarında Torunlar GYO yönetim kurulu başkanı Aziz Torun’un da bulunduğu 9 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

 İtiraz dilekçesinde, “10 işçiye mezar olan Torun Center projesinin sahipleri olan şüpheliler Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfi Vardı, Abdülvahit Kaplan, Bektaş Ateş, Tuncel Akarçay, Haluk Okur ve Özmen Özmenoğlu hakkında verilen ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar’’, hukuki dayanaktan yoksun olduğundan, olası kastla sebebiyet vermek suçundan cezalandırılmaları, dava açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz’’ denildi. İtiraz dilekçesini savcılığa sunan ÇHD’li avukatlar, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. 

“İŞVEREN, İŞİ MALİYETİ ARTTIRDIĞI GEREKÇESİYLE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAMIŞTIR’’

Grup adına açıklamayı ÇHD İstanbul Şube Başkanı Güray Dağ yaptı. Açıklamasında facianın meşrulaştırılmaya çalışıldığını iddia eden Dağ, “10 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan bu facia her ne kadar bir ‘iş kazası’ olarak meşrulaştırılmaya çalışılsa da kaza değil cinayettir, katliamdır. İşveren, işi yavaşlattığı, maliyeti arttırdığı gerekçesiyle gerekli önlemleri almamıştır” dedi.

Dağ, “Bütün gerçeklere ve tespitlere rağmen, sadece facianın yaşandığı inşaatta, ölen arkadaşları gibi ücretli olarak çalışan 25 kişi hakkında dava açıldığını ancak buna karşılık asıl işveren Torunlar GYO-Torun Yapı- Torunlar Gıda Proje ortaklığının sahipleri, ,asli kusurlu oldukları tespit edildiği halde takipsizlik kararı verilmiştir. Çağdaş Hukukçular olarak bu duruma sessiz kalmayacağız ve hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz’’ diye konuştu.

Avukatlar daha sonra, “Patronlar öldürüyor, yargı koruyor’’ pankartı açıp “Katil patronlar yargılansın” diye slogan attı.

BAŞAK AKBULUT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çağdaş Hukukçular Derneği Torunlar Holding Mecidiyeköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title