Haberler

As Başkan Aygün'den Kadir Gecesi Mesajı

Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan müminleri manevi olarak arındıran, yücelten ve rahmet iklimiyle kuşatan Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ediyor ve Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz" diyen As Başkan Aygün, tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik etti. Mesajında gecenin önemine vurgu yapan Aygün, "Kur'an-ı Kerimde Kadir Suresinde "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir gecesi, insanlık için kurtuluş vesilesi ve reçetesi olan, Kur'an'ın indirilmeye başlandığı, huzurun ve barışın bütün dünyayı kuşattığı, duaların ve tövbelerin kabul olunduğu mübarek bir gecedir. Bu gecenin kıymeti,bütün insanlık için hidayet ve mutluluk kaynağı olan ilahi Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanılmış olmasıdır. Kur'an ile önem kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur'an'a samimiyetle yönelmek ve onun insanlığa sunduğu benzersiz mesajlarını okumak, anlamak, düşünmek ve yaşamakla mümkün olacaktır. Dolayısıyla Yüce Mevlanın ilahi kelamı Kur'an-ı Kerim gerek fert gerekse toplumsal olarak anlaşılmak ve yaşanmak için gönderilmiştir. Bu bakımdan Kur'an sadece bilgi manzumesi değil, aynı zamanda tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olan yol haritasıdır. Kur'an-ı Kerim bizlere ölümü ve ahiret hayatını sıkça hatırlatarak, hesabını kolayca verebileceğimiz bir hayatı yaşamanın uyarısını yapmaktadır. O, bizlere bir yandan namaz, oruç, zekat, hac ve dua gibi ibadetlerle Rabbimize yaklaşmanın; diğer yandan sabır, doğruluk, yardımlaşma, af, adalet ve merhamet gibi ahlaki erdemlerle donanarak örnek bir fert ve toplum olmanın bilincini bildirmektedir" dedi.

Onun insanlık ufkunda yanan rahmet nuru, her zamanda insanlığı aydınlatmaya devam edeceğini ifade eden Aygün, "Bu itibarla Yunus Suresinin 57. ayeti kerimesi tüm insanlığa şöyle hitap etmektedir: "Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur'an) geldi." Mükafatların, sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendi benliğimize sahip çıkarak, gaflet içinde geçirmiş olduğumuz ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve onlar için af dileyerek Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yenilenme, birbirlerimizle aramızdaki sevgi ve muhabbetin hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Küskünlüklerin, dargınlıkların, kırgınlıkların yok olup muhabbetlerin, kucaklamaların hal hatır sormaların ve gönülden sevmelerin başlangıcına start vermenin zamanıdır. Bize manevi arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gecenin, yaşantımızda ve davranışlarımızda kalıcı değişiklikler meydana getirmesi önemli bir konudur. Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilerek, her ayı Ramazan ve her günü Cuma, her geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamak için çaba sarf etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Yüce Mevlamız'dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Mehmet Salih Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title