Haberler

As Başkan Aygün'den Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı

Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

As Başkan Aygün mesajında; "Özellikle ülkemizin deniz sahillerinde, Van Gölü çevresinde olmak üzere yurdumuzun dört bir yanında her yıl çeşitli törenlerle kutlanan Kabotaj Fransızca kökenli bir kelimedir. Devletin kendi limanları arasında yolcu ve yük taşıma hakkı anlamına geliyor. Bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, milli ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletler yabancı bandıralı gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gitmişlerdir. Bazı uluslar arası sözleşmelerde de kabotaj yasağı koyma yetkisine ilişkin hükümler yer alır. Osmanlı Devleti'nin kapitülasyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı kabotaj ayrıcalığı, Lozan Barış Antlaşması'yla 1923 yılında kaldırılarak 20 Nisan 1926 tarihinde de kabul edildi. Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girdi. Bu yasaya göre, akarsularda, göllerde, Marmara Denizi ile boğazlarda, bütün kara sularda ve kara sular içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verildi. Ayrıca; dalgıçlık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, tayfalık ve benzeri mesleklerin Türk yurttaşlarınca yerine getirilebileceği belirtildi. Yabancı gemilerin yalnız Türk limanlarıyla yabancı ülkelerin limanları arasında insan ve yük taşıyabileceği kabul edildi" dedi.

Kendisinin de amatör denizci ve dalgıç olduğunu ifade eden Aygün, "Deniz sektörünün hakkettiği yerde olmadığı, üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip Türkiye'nin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumu ile ülkemizin en büyük gölü Van Gölü, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü ve iç sularımızı denizcilik açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. Denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması, su sporlarının yaygınlaştırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması devletimizin öncelikleri arasında olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün denizcilerimizi denizci selamıyla selamlamak istiyorum."Allah selamet versin" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Mehmet Salih Van Gölü Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title