Haberler

Arzuhan Doğan Yalçındağ: Tüsiad ve Türkonfed'in Demokrasinin Gelişimine Muazzam Katkıları Var

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) '10'uncu Kuruluş Yılı Zirvesi kapsamında düzenlenen '10. Yılında TÜRKONFED ve İş Dünyası Örgütleri için Gelecek Perspektifleri' konulu panelde konuşan Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD ve TÜRKONFED'in demokrasinin gelişimine mauazzam katkıları olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) '10'uncu Kuruluş Yılı Zirvesi kapsamında düzenlenen '10. Yılında TÜRKONFED ve İş Dünyası Örgütleri için Gelecek Perspektifleri' konulu panelde konuşan Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD ve TÜRKONFED'in demokrasinin gelişimine mauazzam katkıları olduğunu söyledi.

Sabancı Center'de düzenlenen, moderatörlüğünü TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun yaptığı panele konuşmacı olarak TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Celal Beysel, eski TÜSİAD başkanları Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner, Muharrem Yılmaz, eski TÜRKONFED başkanları Enis Özsaruhan ile Erdem Çenesiz katıldı.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ OLURSA DEMOKRASİMİZ DERİNLEŞECEK

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD başkanlığı döneminde henüz kağıt üzerinde üç yıllık kurulmuş olan TÜRKONFED'i 13 yıllık zannettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu kadar kurumsallaşmış yapıda üç yıl büyük keyif alarak çalıştım. Bölgesel sektörel anlamda çalışmaları var ve bölgesel çalışmaların ülkenin kalkınmasında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Demokrasinin gelişimine muazzam katkıları var. Sadece sektörel ve bölgesel çalışmalarla kalmıyor aynı zamanda bir sivil toplum örgütü geleneğini de yerleştiriyor Türkiye'ye. Ancak sivil toplum örgütleri olursa, toplum örgütsel olarak sesini duyurabilirse, demokrasimiz derinleşecek, bireylerce içselleşecek. Bu anlamda çok önemli görev üstleniyor. TÜSİAD ile ilişkisine gelirsek; iki örgütün de ortak yönleri var. İkisi de Türkiye'nin daha demokratik, daha özgür, AB sosyal ekonomik standartlarını, küresel rekabeti yakalamış ülke olması için çaba gösteriyor. TÜSİAD şirketler boyutundan, ulusal düzeyde bunu yapıyor, TÜRKONFED bölgesel. Ama ilkesel olarak ikisinin de büyük ortak paydası var. Türkiye'ye büyük katma değer sağlıyorlar."

Türkiye'nin hala bir çok konuda gelişmekte olan bir ülke olduğunu belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, şöyle devam etti:

"Hem TÜSİAD'ın hem TÜRKONFED'in, diğer derneklerin işlerinin büyük olduğunu düşünüyorum. Bizim hala ulusal anlamda, Türkiye'nin gelişmesi anlamında yapacaklarımız var. Bazı kesimler TÜSİAD'ı eleştirir; 'siz işadamı örgütüsünüz ekonomiye, sektörel sorunlara odaklanmıyorsunuz' diye. Ekonomik-sosyal gelişme el ele yıllar önce TÜSİAD'ı kuran büyüklerimiz, 'daha demokratik ülkede ticari malımızın değeri de refah düzeyimiz de farklı olacaktır' diye yola çıktı. ve inanıyorum bunda büyük yol kat etti Türkiye. Hem TÜSİAD hem TÜRKOFED olarak ciddi emek sarf ettik. Belki önümüzdeki birkaç on yıl daha bu konularda çabalamaya devam edeceğiz. O açıdan TÜRKOFED'in önünde uzun meşakkatle ama bir o kadar da çok büyük bir heyecan ve özveriyle yapılacak büyük işler var." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzuhan Doğan Yalçındağ Ali Babacan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title