Haberler

Arzu Karabulut, Artık Türkiye'de

Almanya'da yetişen milli futbolcu Arzu Karabulut, bu sezon Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın başarısı için mücadele edecek Arzu Karabulut: "Sadece Köln'deki kadın futbol takımı sayısı neredeyse Türkiye'dekine eşit"

ALİ KORKMAZ - Konak Belediyespor'un Bayer Leverkusen'den transfer ettiği Arzu Karabulut, "Sadece Köln'deki kadın futbol takımı sayısı neredeyse Türkiye'dekine eşit" dedi.

Futbola Almanya'nın Fortuna Köln takımında başlayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Arzu Karabulut, aynı zamanda forvet hattında mücadele ediyor. Fortuna Köln takımının ardından Bayer Leverkusen'da top koşturan milli oyuncu, bu sezondan itibaren kariyerine Türkiye'de devam etme kararı aldı.

Şimdiye kadar 10'u A Milli olmak üzere 57 kez çeşitli yaş kategorilerinde milli olan Arzu Karabulut, bu müsabakalarda 11 gol attı.

-"Şampiyonlar ligi ayrı heyecan"

Arzu Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konak Belediyespor'a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu, Türkiye liginde son 2 sezondur şampiyon olan İzmir temsilcisiyle önemli başarılara imza atacağına inandığını kaydetti.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin ayrı bir heyecan olduğunu kaydeden Arzu Karabulut, şöyle konuştu:

"Kulüpteki birçok arkadaşımı milli takımdan tanıyorum. O nedenle uyum sorunu yaşamadım. Takımdaki arkadaşlık üst seviyede. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları başlamadan hazır hale gelip, en iyi sonucu elde etmek istiyorum. Bu sene öncelikle ön eleme turunu geçip en azından geçen seneki başarıyı tekrarlamak istiyoruz."

Arzu Karabulut, Konak Belediyespor'un başarılarının Türkiye'de kadın futbolu için de bir fırsat olduğuna işaret ederek, "Almanya'daki yapı çok farklı. Sadece Köln'deki kadın futbol takımı sayısı neredeyse Türkiye'dekine eşit. Bundan sonraki süreçte Türkiye'de de kadın futboluna destek olunursa daha iyi noktalara gelinebilir" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title