Haberler

Arvas: "Merhametin Kaynağı Annenin Kalbidir"

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, merhametin kaynağının anne kalbi olduğunu belirterek, “İyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin, koşulsuz sevginin kaynağı olan tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, merhametin kaynağının anne kalbi olduğunu belirterek, "İyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin, koşulsuz sevginin kaynağı olan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Anneler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Nurullah Arvas, "Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin de yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Öyle bir dinin mensuplarıyız ki annenin ayakları altına cennet serilmiş. Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki 'anneye öf' bile demek yasak kılınmış. Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmiş. Annelik bir gönül ve mana işidir. Merhametin kaynağı annenin kalbidir. Annelerin hayır duası toplumu abad eder. Anne ilahi sevgi ve şefkatin odağını oluşturur. Hiç kimsenin alamadığı hisleri o alır, hiç kimsenin duyamadığı acıları o duyar. Annelerin çocukları üzerinde herkesten fazla emeği bulunmakta, yavruları üzerinde en derin şefkat ve merhamet hissini anneler taşımaktadır. Annelerimizin kıymetini bilmeli, her an hatırlamalı ve değer vermeliyiz. Peygamber Efendimizin veda hutbesinde buyurdukları gibi, 'kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onları kendinize Allah'ın emriyle helal kıldınız.' Dolayısıyla bize anne olarak, eş olarak emanet edilen kadınları, anneleri sadece yılın belirli günlerinde hatırlamak yanlıştır. Anneler, senenin belli bir gününde sevilip, diğer zamanlarda ihmal edilecek varlıklar değildir. Anneler, ömür boyu sevgiye, saygıya, hizmete ve hürmete layık en yüce varlıklardır. Anneler, başların tacı, gönüllerin ilacıdır. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü'nü canı gönülden kutluyor, aile ve toplum hayatının temel direği olan anneleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, vefat edenlere Rabbimizden rahmet diliyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anneler Günü Diyanet Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title