Haberler

Arü ve Todai İşbirliği ile Yerel Yönetimler Eğitimi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) iş birliği ile yerel yönetimler personellerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) iş birliği ile yerel yönetimler personellerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

"Yerel Yönetimler Personelinin Hizmet Kapasitesinin Artırılması Eğitim Projesi" isimli program açış konuşmaları ile başladı. Program 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında 5 gün boyunca devam edecek. Ardahan, Kars ve Iğdır'da görevli kamu personellerinin katıldığı program sonunda katılımcılara birer sertifika takdim edilecek.

ARÜ Korkut Ata Konferans Salonu'nda Saat 9.30'dan itibaren gerçekleştirilen açılışa Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, Ardahan Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ile Muharrem Coşgun, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ile Prof. Dr. Gürkan Doğan, TODAİE Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Akay, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk ile Ardahan, Kars ve Iğdır'dan kamu görevlileri katıldı.

"IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR"

Programın ilk açış konuşması TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Aslan, TODAİE'nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verdikten sonra, "TODAİE ve Ardahan Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Türkiye'de ilk olan 'Yerel Yönetimler Personeli Yerinde Eğitim Projesi' Kalkınma Bakanlığı desteğiyle bu yıl başlamıştır. ve biz de Türkiye'nin en doğusundan başladık. Işık doğudan yükselir. Üç ilimizin yerel yönetim personelini toplayarak, yani Ardahan, Kars, Iğdır personelini Ardahan'da topladık. Türkiye'de yerel yönetimlerin eğitimine en doğudan başladık. En batıya doğru gideceğiz." dedi.

TODAİE'nin gerçekleştirilen eğitim programını ilk defa uygulamaya başladığını belirten Prof. Dr. Aslan, "TODAİE'nin 63 yıllık tarihinde yerinden yerel yönetim ve il özel idaresi personeli eğitim semineri ilk defa oluyor. Artık bu yerinde eğitimi düzenli bir şekilde Türkiye'de belirli illeri merkez seçerek başladık. Bu sene özellikle Kalkınma Bakanlığı'nın finansman desteği bizim için önümüzü açıcı oldu. Bu eğitim için belediyelerden diğer kurumlardan herhangi bir bedel talep etmiyoruz. Her şeyi Kalkınma Bakanlığı, TODAİE ve Ardahan üniversitesi katkılarıyla elde edilmiştir." diye konuştu.

PROF. DR. KORKMAZ: "MODERN ÇAĞIMIZDA İNSANI SADECE SEVMEK YETMİYOR, ONU YETİŞTİRMEK DE GEREKİYOR"

Toplumların gelişebilmeleri için eğitimin önemine dikkat çeken ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Sait Faik her şey insanı sevmekle başlar diyor. Modern çağımızda insanı sadece sevmek yetmiyor, onu yetiştirmekte gerekiyor. Modern toplumlar iyi insanlar yetiştirdikleri zaman gelecekleri daha emin ve sağlam oluyor, önleri açılıyor. Dünyaya baktığımız zaman dünyaya yön veren insanlar çok iyi insan kapasitesine sahip olan ülkelerin olduğunu görüyoruz. Amerika'nın arkasında bir Harward, Rice, Emarti var. Fransa'nın Sorbon var. İngiltere'nin Oxford var. Bütün bu kurumların dünyayı okuduğunu dünyayla ilgili hükümetlerine-devletlerine kapı açtıklarını, dünyaya yön verdiklerini görüyoruz. Dolayısıyla insanı sevmek ve onu en iyi şekilde yetiştirmek gerekiyor." diye konuştu.

"BÜTÜN YATIRIMIMIZI İNSANA YAPTIK"

TODAİE'nin son yıllarda çok büyük ve önemli projeleri gerçekleştirdiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye'de yerel yönetimlerdeki hizmet kalitesinin artmasındaki önemine dikkat çekerek, "Biz bütün yatırımımızı insana yaptık. Şu an dünyanın herhangi en büyük ülkesini yönetecek kadar iyi donanımlı yetişmiş insanımız var. O insanlar bizim gerçek servetimiz, gerçek hazinemizdir. O insanlar bu Türkiye'yi yönetiyorlar ve devam ediyoruz. İşte TODAİE'nin modern bir Enderun olması bu vizyonu daha genişleten sınır ötesine bizim bakış açımızı çeken dikkatleri çeken bir anlayıştır. Bu anlayış bugün burada yerel yönetimlerle bizlerle buluşuyor. Kars, Ardahan, Iğdır'dan gelen saygıdeğer katılımcılara başarılar diliyorum." dedi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz'a konuşmasından dolayı teşekkür plaketi TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan tarafından takdim edildi.

Programın son açış konuşması Ardahan Valisi Ahmet Deniz tarafından yapıldı. Ülkelerin gelişmelerinde eğitimin önemine dikkat çeken Vali Deniz, "Dünyada son 50 yılda çok büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşanıyor. Bu Değişim ve gelişim sürecine ayak uyduramıyorsanız esameniz okunmuyor. Hayata ayak uydurabilmek için eğitimli olmak, donanımlı olmak çok çok önemli. Ülkeler arasında ciddi, acımasız bir rekabet var. İyi üreten, kaliteli üreten diğerlerini geçiyor. Ama üretmiyorsunuz, insanınızı iyi eğitmiyorsanız, yetiştirmiyorsanız sıkıntı oluyor. TODAİE'nin bu yaptığı bu anlamda çok önemlidir. Her yaptığımız işi iyi yapmak zorundayız. Bunu yaptığımız sürece ülkemiz kalkınacak. Biz İnsanımızı iyi eğiteceğiz. Bu güzel organizasyonun ilimizde gerçekleşmesinden çok memnunum." dedi.

Vali Deniz'e teşekkür plaketi TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan tarafından takdim edildi.

Açış konuşmalarının tamamlanmasının ardından program eş zamanlı olarak dört salonda gerçekleştirilen eğitimler ile devam etti. 5 gün sürecek olan eğitimler 29 Mayıs 2015 Cuma günü tamamlanacak. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Onur Ender Aslan Ramazan Korkmaz Türkiye Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title