Haberler

ARÜ'de Kayıtlar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Güncelleme:

Yeni eğitim-öğretim sezonuna bu yıl tarihi yeniliklerle girecek olan Ardahan Üniversitesi'nde kayıt heyecanı sürüyor.

Türkiye'nin dört bir tarafından Ardahan'a gelen öğrenciler, Ardahan Üniversitesi Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) binasına akın etmeye devam ediyor. 02-06 Ekim 2013 tarihleri arasını kapsayan kayıtlara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Öte yandan kayıt yerinde görevli ARÜ personelinin koordineli çalışması sayesinde, öğrencilerin kayıt işlemleri kısa sürede kolayca gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ'nün bu yıl ki öğrenci doluluk oranının yüzde 90'a yaklaştığını ve öğrenci sayılarının her yıl arttığını belirterek, "Şu an bizim yaklaşık 4 bine yakın öğrenci mevcudumuz ve 400 akademik kadromuz var. Bu beş yıllık geçmişi olan bir üniversite için çok önemli bir rakamdır" diye konuştu. ARÜ'nün hızla gelişen bir üniversite olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Ardahan Üniversitesi bu sene 5. Yılını kutluyor. İnşallah bu yılki eğitim öğretim yılımıza üniversitemizin Çamlıçatak Kampüsü'nde başlayacağız. Kampüsümüz, Ardahan'ın merkezine 3,5 km mesafede, 3 tarafı ormanla çevrili, su kaynakları olan ve temiz havası, sağlam zeminli, çiçeklerin içinde bir yerdir. Yeni yerleşkemiz gerçekten Türkiye'nin en güzel kampüslerinden biri olmaya adaydır. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi yeni kampüsümüzde karşılayacağız." diyerek, ARÜ'nün modern çehresiyle dikkat çeken yepyeni yerleşkesiyle bu yıl ki eğitim ve öğretim sezonuna daha farklı bir giriş yapacağına işaret etti.

Kayıt işlemleri ve öğrenci sayıları hakkında bilgi veren Ardahan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Evrin Yıldız ise, "Öğrenci kayıtları büyük bir heyecanla sürüyor. İlk tercihlerde üniversitemize 1.122 öğrenci yerleşti. İlk günler olmasına rağmen kayıtlarda büyük bir yoğunluk var." diyerek, ARÜ'deki kayıtlara bu yıl da büyük ilgi gösterildiğini dile getirdi. Öğrencilerin mağdur olmaması ve kayıt işlemlerinin kısa bir sürede gerçekleştirilmesi için ARÜ personelinin koordineli bir şekilde çalıştığını vurgulayan Yıldız, "Öğrenci kaydını oluyor ve öğrenciye kimliğini de veriyoruz. Bu konuda birkaç senedir bir ilki gerçekleştiriyoruz, öğrenciye kayıt esnasında hemen öğrenci kimliğini teslim ediyoruz." diyerek, ARÜ'nün Türkiye'de bir ilke sahne olduğunu da hatırlattı.

Türkiye'nin dört bir tarafından Ardahan'a gelen ve yeni bir hayata ilk adımlarını atan öğrenciler ise ARÜ'yü bilinçli bir şekilde tercih ettiklerini ve Çamlıçatak Mevkii'ndeki yeni yerleşkeyi çok beğendiklerini belirtti. Karabük'ten Ardahan'a gelen ve Ardahan Üniversitesi Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümü'ne kayıt yaptıran öğrenci Betül Daş, "Ben bu bölüme severek geldim. Uzaklığı pek önemsemedim. Gelmeden önce internette araştırma yaptım, yeni kampüsü gördüm. Benim için iyi olacağını düşünüyorum." diyerek, ARÜ'yle ilgili duygularını özetledi. ARÜ Gıda Mühendisliği bölümüne yerleşen ve Karaman'dan gelen öğrenci Mustafa Kocaman da, "Ardahan Üniversitesi beklediğimden iyi bir üniversite… Güzel bir yerleşkesi var… Ardahan da güzel bir yer… Ardahan'da yaşayan halk da gayet sıcakkanlı…" sözleriyle, Ardahan ve ARÜ'yle ilgili memnuniyetini vurguladı.

TÖMER binası ve bahçesinde yapılan kayıtlarda, gelen öğrencileri ve velileri alana girişte danışma görevlileri karşılıyor. Öğrenciler kayıt yaptıracakları yere yönlendirilirken, veliler ise dinlenmeleri için hazırlanan masaların olduğu bölümde ağırlanıyor. Kayıt işlemleri sırasında görevli personelin yanı sıra Ardahan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Evrin Yıldız ve Ardahan Üniversitesi akademisyenleri de öğrencilere yardımcı oluyor. Ayrıca kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilere Ardahan ve ARÜ'yü tanıtan çeşitli basılı ve görsel materyaller de sunuluyor. Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ardahan Yurt Müdürlüğü yetkilileri TÖMER bahçesinde kurdukları stantlarda öğrencileri yurtlarla ilgili bilgilendiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ramazan Korkmaz Ardahan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title