Haberler

Artvin'deki Sel ve Heyelanlar

Artvin'in Hopa ilçesinde sel ve heyelanlardan etkilenen esnaf, sel mağdurlarının vergi borçlarının ertelenmesinden memnuniyet duyuyor.

Artvin'in Hopa ilçesinde sel ve heyelanlardan etkilenen esnaf, sel mağdurlarının vergi borçlarının ertelenmesinden memnuniyet duyuyor.

İlçe esnafından Necip Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok büyük bir felaket ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Esnafın yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle perişan olduğunu söyleyen Bayar, "Devletimize teşekkür ediyoruz. Özellikle vergi borçlarının ertelenmesi bizim açımızdan çok iyi oldu. Allah devletimizden razı olsun. Dükkanın durumu ortada. Dükkan diye bir şey kalmadı. Süper marketten çamur markete döndük" dedi.

Bir başka esnaf Adnan Kurt ise yaşanan durumun çok kötü olduğunu ifade ederek, "Keşke bu durum başımıza gelmemiş olsaydı, vergimizi de devletimize ödeseydik" diye konuştu.

Kurt, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığını da belirterek, "Devletimize vergimizi ödeyeceğiz ki devlet de bize hizmet getirsin" dedi.

Sanayi sitesi esnaflarından Zekeriya Akyıldız da sel nedeniyle mağdur durumda olduklarını dile getirerek, "Devletimizin şu ana kadar ki yardımları çok iyi ancak bu kadar olur" dedi.

Aynı sitede esnaf olan İlkay Çelik ise "Esnafın çeki, ödemesi, senedi var. Bu açıdan vergi borçlarının ertelenmesi esnaf için bir rahatlık oldu" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in onayıyla Artvin'in Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerindeki tüm mükellefler için vergi uygulaması bakımından 29 Şubat 2016'ya kadar mücbir sebep (borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylar) hali ilan etmişti. Böylece, 29 Şubat 2016 tarihine kadar teslim edilmesi gereken beyannamelerin verilme süresi, 15 Mart 2016 günü sonuna, bu beyannamelere istinaden tahakkuk edecek vergilerin ödeme süresi ise 15 Nisan 2016 günü sonuna kadar ertelenmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Artvin Hopa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title