Haberler

Artvin'deki Sel ve Heyelan

Arama Kurtarma Derneğince (AKUT), Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Rize ve Trabzon'daki toplam 22 AKUT gönüllüsünün bölgeye hareket ettiği bildirildi.

Arama Kurtarma Derneğince (AKUT), Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Rize ve Trabzon'daki toplam 22 AKUT gönüllüsünün bölgeye hareket ettiği bildirildi.

AKUT'tan yapılan açıklamada, Hopa ilçesindeki sel felaketinden sonra bölgede oluşan enkaz ve diğer hasarlar nedeniyle ekiplerin bugün öğle saatlerinde arama kurtarma operasyonuna başladığı belirtildi.

Rize, Trabzon ve Giresun ekiplerinin operasyon boyunca birlikte hareket edeceği kaydedilen açıklamada, "Rize ekibimiz 15, AKUT Trabzon ekibimiz 7 gönüllümüz ile bölgeye hareket etmiştir. Giresun ekibimiz bölgeye ulaşım için son hazırlıklarını yapmaktadır. İstanbul ve  Kocaeli ekiplerimiz bekleme durumundadır. Gerektiği takdirde tüm sesli ve görüntülü arama ekipmanı ve kurtarma destek ekipmanı ile yola çıkacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, AKUT İstanbul Genel Merkezi tarafından yönetilen operasyon için AKUT Esentepe'de kriz merkezi kurulduğu, operasyonu yönetmek ve sahadaki ekiplere lojistik destek sağlamak üzere 10 gönüllünün de 7/24 AKUT merkezde görev almaya devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Artvin Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title