Haberler

Artvin'de Turizm Haftası Şenlikleri

Valilikce düzenlenen şenlikler kapsamında, Yusufeli ilçesinde kano yarışları ve boğa güreşleri yapıldı.

Artvin Valiliğince düzenlenen Turizm Haftası Şenlikleri'nde, kano yarışları ve boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Yusufeli'ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan yapay kano parkuru sahasında düzenlenen etkinlikteki yarışmada 15 sporcu, 3 kategoride mücadele etti. Sporcular azgın suda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Su debisinin yüksek olması nedeniyle bazı sporcular, dengelerini kaybedip suya düştü.

Yaklaşık 20 ülkeden gelen öğrencilerden oluşan Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı da gösteri sundu.

Yarışlar sonunda C-1 kategorisinde Emre Yılmaz birinci, Atakan Alkan ikinci, Murat Çiftçi ise üçüncü oldu. K-1 gençler kategorisinde ise Emir Ertek birinciliği, Mustafa Arda Acar ikinciliği, Ali Çelik üçüncülüğü elde ederken, K-1 büyükler kategorisinde ise birinci Uğur Polat, ikinci Emre Ertek, üçüncü Mustafa Untöken oldu.

Kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri protokol üyelerince verildi.

Yarışlardan sonra etkinliklerin ikinci bölümü Derekapı boğa güreşlerine geçildi. Yusufeli Belediyesince bu yıl beşincisi düzenlenen güreşlerde, ayak ve küçük orta kategorilerinde 52 boğa mücadele etti.

Güreşler, yarın sona erecek.

Şenliğe, Vali Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Kano Yusufeli Temsilcisi Osman Kılıçlıoğlu, çok sayıda davetli ve vatandaş izledi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Turizm Haftası Mustafa Çelik Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title