Haberler

Artvin'de Tam Donanımlı 7 Ambulans Hizmete Girdi

Artvin'e Sağlık Bakanlığınca gönderilen 7 tam donanımlı ambulans, hizmete sunuldu.

Artvin'e Sağlık Bakanlığınca gönderilen 7 tam donanımlı ambulans, hizmete sunuldu.

Valilik önünde düzenlenen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, bazı daire amirleri, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, önceki gün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını lanetledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Vali Cirit, şunları söyledi:

"Ankara'da onlarca vatandaşımızı şehit eden ve bundan sonraki süreçte de tehditlerini elden bırakmayan terör örgütüne karşı tüm vatandaşlarımız, birlik ve beraberlik ülküsü içerisinde gerekli hassasiyeti göstererek, gerekli dikkati sergileyerek hem bizlere yardımcı olacak hem de kardeşlik bilincine katkı sunacaklar. Onun için Artvinlilerin olağan dışı bir durum söz konusu olursa bunu bizlerle paylaşmaları, kolluk güçlerimizle paylaşmaları hassaten önemlidir. Bizler sınır kentiyiz, sınır kenti olmanın hassasiyetini de dikkatini de göstermek mecburiyetindeyiz" dedi.

Vali Cirit, sağlıktaki gelişim ve dönüşümün başarısını hep birlikte gördüklerini ifade ederek, "Ben kazasız ve belasız bir sağlık hizmeti sunulmasını temenni ediyorum" dedi.

Milletvekili İsrafil Kışla ise Ankara'daki terör saldırısını lanetleyerek, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenler asla emellerine ulaşamayacak. Türkiye güçlü bir ülkedir. Terörle mücadelemiz kararlı şekilde sürecektir. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

Ülke genelinde olduğu gibi Artvin'de de sağlık alanında ciddi ve önemli yatırımların gerçekleştirildiğini kaydeden Kışla, "Artvin'deki iki hastanemiz onarıldı ve hizmete açıldı. Şavşat ilçemizdeki yeni yapılan hastanemiz bitti ve hizmete açıldı. Arhavi hastanesinin inşaatında sona gelindi. Bu ay içinde hizmete açmayı planlıyoruz. Hopa Hastanesi inşaatı tamamlandı ve birkaç ay içinde hizmete alacağız. Murgul hastanesi inşaatına başlandı. Yakında Borçka'da yeni hastanenin temelini atacağız" dedi.

Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde otopsi hizmeti verilmesi için gerekli çalışmalarda sona gelindiğini belirten Kışla, "Adli vakalarda cenazelerimizi yıllarca Trabzon'a göndermek durumunda kalıyorduk. İlimize kuracağımız otopsi merkezi ile bu önemli sorunu da gidermiş olacağız. Şu anda adli tıp uzmanı ilimizde göreve başladı. Otopsi yapılacak yer hazırlığı devam ediyor. Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık bir ay içerisinde otopsi hizmeti verilmeye başlanacak" ifadesini kullandı.

Sağlık Müdürü Güleç, Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla acil sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler sağlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Cirit ile beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek araçların anahtarlarını görevli personele teslim etti.

Tören, Vali Cirit ile Milletvekili Kışla'nın araçlarda incelemelerde bulunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Güleç İsrafil Kışla Kemal Cirit Artvin Politika Güncel Haberler

title