Haberler

Artvin'de Sel ve Heyelan Felaketi: 7 Ölü, 1 Kayıp (5)

Vali CİRİT HOPA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU Artvin Valisi Kemal Cirit, sel ve heyelan felaketinden etkilenen Hopa'da incelemelerde bulundu.

Vali CİRİT HOPA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Artvin Valisi Kemal Cirit, sel ve heyelan felaketinden etkilenen Hopa'da incelemelerde bulundu. Hopa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve Eşmekaya köyünde sel sularından kurtarılan 11 yaşındaki Zeynep Yağmur Türkoğlu ve 11 yaşındaki Deniz Hilal Türkoğlu'nu ziyaret eden Vali Cirit, ayrıca Çavuşlu Köyü'nde annesiyle sele yakalanan 7 aylık Beren Gürbüz'ün durumuyla ilgili de bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Kemal Cirit, "Artvinimiz'in başı sağ olsun. Geçmiş olsun. Maalesef 7 vatandaşımızı kaybettik ve 19 yaralımız var. Bunların 6'sı ayakta tedavileri yapılıp taburcu edildi. 3 tanesi burada tedavi görüyor. Diğerlerini Rize Devlet Hastanesi'ne sevk ettik. Sıkıntılardan biri buraya hemen elektrik veremeyecek olmamız. İki tane enerji nakil hattında ciddi anlamda sıkıntı var, devrildiler. Çalışmalar devam ediyor. Gündüz saatlerinde devam eden yağışlar, Artvin'de sahil kesiminde yaşadığımız rekor yağışı da getirdi maalesef. Metrekareye düşen 261 kilogramlık yağışla şu an yaşadığımız sonucu görüyoruz. Yollarımızı ara ara trafiğe açmış olmakla birlikte Artvin Hopa arası Koyuncular köyü mevkisinde sıkıntımız ciddi. Tek şeritten ulaşım devam ediyor. Borçka - Cankurtaran geçidi arasında da sıkıntı var ancak o kadar büyük değil. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arayarak bilgi aldılar. Gece de Orman ve Su İşleri bakanımız buraya gelecek. Bir çok yerden iş makinelerinin sevkini gerçekleştirdik. İvedi şekilde vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için 10 milyon liralık bir destek yarın gelecek. Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum AFAD ekiplerimiz çalışıyor. Başka yerlerden de geliyor. İstanbul, Trabzon ve Erzurum büyük şehir belediyeleri çeşitli iş makineleri göndermiş durumda. Yarından itibaren arama kurtarma çalışmalarını hızlandırarak devam edeceğiz. Bir çocuğumuzu arıyoruz bulamadık. Bir vatandaşımıza da henüz ulaşamadık" dedi. - Cirit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Cirit Eşmekaya Artvin Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title