Haberler

Artvin'de Maden Protestolu 1 Mayıs Kutlaması

Artvin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarına maden protestosu damga vurdu.

Artvin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarına maden protestosu damga vurdu.

Kutlamalar için Atapark önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi üzerinde flama, döviz ve afişlerle yaklaşık 1 kilometre yürüdü. Emek ve Dayanışma gününde, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı tepkiler de dile getirildi. Yöre halkı, 'Madene hayır' yazılı tişörtler ve atkılarla etkinliğe katıldı.

Tertip komitesi adına konuşan ve işçilerin sorunlarını dile getiren Eğitim Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş Cerattepe olayına da değindi. Gümüş şöyle dedi:

"Cerattepe savunması, doğa düşmanlarına, hırsızlara karşı tüm ülkemiz için bir umut olmuştur. Artvin halkı talancılara geleceğini teslim etmeyecektir. Mücadelemiz kaldığı yerden kazanıncaya kadar devam edecektir. Kimse bu halkın sabrını sınamasın. Bizler gerekirse Genya'da şahin, Korzul'da coşkun Çoruh, Hopa'da eşkıya, Cerattepe'de atmaca olmasını biliriz. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın emeğin dayanışması."

Konuşmanın ardından katılımcılar 'Artvin'de madene hayır' yazılı atkılarını kaldırarak, 'Ceratepe geçilmez Artvin halkı yenilmez', 'Artvin'de maden istemiyoruz', 'Direne direne kazanacağız' diye slogan attı.

Etkinlik daha sonra müzik dinletisiyle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

1 Mayıs Artvin Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title