Haberler

Artvin'de Kış Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Artvin Valiliğince 2016-2017 kış tedbirleri toplantısı, Vali Ömer Doğanay başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Çırak ile ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Doğanay, yağmur, tipi, kar, buzlanma ve sis gibi olumsuz hava şartlarında, kara yolları, köy yolları, kent içi ve mahalle yollarında gerekli trafik güvenliğinin sağlanması ve bu yolların sürekli açık tutulması için alınan tedbirlerin gözden geçirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"İl genelinde trafiği olumsuz yönde etkileyecek ya da tamamen duracak şekilde kış şartları meydana geldiğinde ilgili kuruluşların ekipleri, gerektiğinde 24 saat esasına göre çalışacaklardır. Kurumlar, kış şartlarında personel ve haberleşme planlamalarını önceden yapacaklar, bütün görevliler mesai mefhumu gözetmeden sorumluluk duygusu ile hareket edeceklerdir. Ağır kış şartlarında trafik akımına kapatılması zorunlu görülen şehirler arası kara yollarının trafik akımına kapatılması, açılması, kontrollü geçişin sağlanması, kurtarma ve tahliye faaliyetleri gibi işlemlerin yürütülmesi süresince, kamu kurum ve kuruluşları koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerdir."

Doğanay, özellikle 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 112 Acil Servis, Alo Karayolları 159, Belediye 153 Ekipbiz servisinin acil telefonlarının çalışıp çalışmadığını ilgili kurum amirlerine sordu.

Kurum amirlerine acil servis telefon hat servislerini cep telefonlarından aratarak sistemin ve görevli personelin çalışmasını kontrol eden Vali Doğanay, kurumların hepsinin acil telefona zamanında cevap vermesini memnuniyetle karşıladı ve görevli personeli ve kurum amirlerini tebrik etti.

Toplantı, Vali Doğanay'ın, bütün vatandaşlara ve kışla mücadele çalışması yapan bütün ekiplere kazasız ve belasız günler geçirilmesi temennisinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kocatepe Mehmet Selvi Ömer Doğanay Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title