Haberler

Artvin'de İş Makineleri ve Kamyonlar Bölgeden Ayrıldı, Bir Kamyon Yakıldı

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı mücadele veren yöre sakinlerinin, ÇED raporu geçen yıl iptal edilmesine rağmen bu kez de konkasör ve teleferik kurmak için faaliyete geçilmesi üzerine dün başlattıkları eylem sonuçlandı. Geç saatlere kadar süren eylem sonrasında iş makinesi ve konteyner taşıyan iki kamyon dün gece bölgeden ayrılırken, dün arıza nedeniyle Kafkasör'e çıkamadığı için yolda bırakılan ve bilinmeyen kişilerce lastiği kesilen 06 ET 2609 plakalı kamyon bu sabaha karşı yakıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, olayı 'Provokasyon' olarak  değerlendirdi, suçluların bir an önce bulunmasını istedi.

ÇEVRECİLER KAZANDI

Yeşil Artvin Derneği'nin hukuksal mücadelesi sonrasında Rize İdare Mahkemesi geçen yıl ÇED raporlarını iptal etti ve Kafkasör bölgesinde maden şirketin faaliyeti durduruldu. Ancak şirketin, bir süre önce konkasör ve teleferik kurmak için yaptığı başvuruların Orman Bölge Müdürlüğü'nden onay almasına tepki gösteren çevreciler yine harekete geçti. Maden şirketi araçlarının Cerattepe'ye çıkma olasılığına karşı bölgede 24 saat nöbet tutan çevreciler, aldıkları duyumun ardından dün sabah saat 06.00'da Kafkasör yaylasına akın etti. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, esnaf ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi, araçları park ederek yolu ulaşıma kapattı. Eylemciler, çok sayıda jandarma eşliğinde yaylaya gelen maden şirketinin konteyner yüklü kamyonları ile iş makinelerinin geçişine izin vermedi. Jandarmanın ikna çabaları da işe yaramadı. Kamyonlardan biri gün içinde bölgeden uzaklaşırken, çevrecilerin eylemi gece geç saatlere kadar devam etti. Ateş yakarak nöbeti sürdüren kalabalık, saat 23.00 sıralarında şirkete ait son kamyonun da bölgeden uzaklaşması ile büyük sevinç yaşadı, horon oynadı.

YOLDA BIRAKILAN KAMYONUN LASTİĞİNİ KESTİLER, GECE DE ATEŞE VERDİLER

Bu arada, dün Artvin'den Kafkasör'e hareket eden ancak arızalandığı için yolda bırakılan konteyner yüklü 06 ET 2608 plakalı kamyonun lastiği kesildi. Kafkasör'de bulunan diğer iki kamyonun eylemler sonrasında dün gece geç saatlerde Artvin'e dönüş yapmasına rağmen kaldığı yerde bırakılan kamyon, sabaha karşı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Sürücü bölümü yanan kamyon, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Araçta büyük hasar meydana geldi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KARAHAN: PROVOKASYON

Olayla ilgili olarak açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, olayı provokasyon olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

"Artvin halkı 20 yıldır başarılı bir mücadele sürdürmektedir. Bu mücadele hiç bir zaman hukuksal çizginin, yasal çizginin dışına çıkmamıştır. Son bir haftadır nöbetlerimiz devam etmektedir. Dün de şirketin yukarıya çıkma girişimini Artvin halkı başarıyla geri çevirmiştir. Ancak bu başarımıza gölge düşürmek istendiğini ortaya koyan bir olay yaşanmıştır. Bu olayın Artvin halkı ve derneğimizle kesinlikle bir ilgisi olamaz. Artvin halkının başarısına gölge düşürmeyi amaçlayan bir provokasyon olduğunu düşünmekteyiz. Biz de bir an önce suçluların bulunmasını talep ediyoruz." - Artvin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (1)

çivici:

Bir Artvinli olarak Artvinde teröristler gibi araç yakılmasına karşıyım hepsi milli servettir. bu bir pravakasyonda olabilir ancak Artivn halkı bilinçlidir bu gibi provokasyonlara gelmemelidir herkes hakkını yasal yollardan aramalıdır. Ben bu aracı kim yaktıysa onun teröristten bir farkı yoktur bu böyle bilinmelidir. . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title