Haberler

Artvin'de Ekmek İsrafını Önlemek İçin Seminer Düzenlendi

Artvin'de ekmek israfını önlemek amacıyla seminer düzenlendi.

Arhavi ilçesi'ndeki Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi'nde, ekmek israfının yanı sıra ekmek israfından kaynaklanan ekonomik kayıpların önüne geçilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan seminere,  Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kahya, Trabzon Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdür Yardımcısı Mürsel Akkuş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Esma Candemir, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aytolan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Hekimoğlu, burada yaptığı konuşmada, ekmek israfının ülke açısından çok ciddi kayıplara sebep olduğunu belirterek, bu israfı önlemek için tüketildiği kadar ekmek alınması gerektiğini söyledi.

Akkuş da ekmek israfını önleme kampanyasının ülke ekonomisine bir yıllık katkısının 2,8 milyar TL olduğunu anlatarak, evlerdeki bayatlamış ekmeklerin çöpe atılmamasını ve bu ekmeklerden yeni gıda ürünleri yapılmasını önerdi. Akkuş, tam buğday ekmeğin tüketilmesinin de sağlık açısından daha güvenli olduğunu söyledi.

Erdal Kahya da ekmek israfını önlemek, bu bilinci toplumda geliştirmek ve yaygınlaştırmak için özellikle gençlere çok iş düştüğünü dile getirdi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Coşkun Hekimoğlu Arhavi Artvin Akkuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title