Haberler

Artvin'de 48 Aileye 'Afet Konutları' Teslim Edildi

Artvin merkez ve Yusufeli ilçesinde 1979 ve 2013 yıllarında meydana gelen çeşitli afet olaylarında evleri kullanılamaz hale gelen 48 aileye, Artvin Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce yaptırılan “Seyitler Afet Konutları” teslim edildi.

Artvin merkez ve Yusufeli ilçesinde 1979 ve 2013 yıllarında meydana gelen çeşitli afet olaylarında evleri kullanılamaz hale gelen 48 aileye, Artvin Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yaptırılan "Seyitler Afet Konutları" teslim edildi.

Seyitler Köyü'nde bir yıl önce yapımına başlanan afet evlerinin anahtar teslim töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, gecikmiş bir hakkın teslim törenini gerçekleştirmenin buruk mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin afete maruz kalmış dünyadaki tüm uluslara en çok yardım yapan ülke haline geldiğini belirten Vali Cirit, "Yusufeli'nden, Berta'dan, Aşağı Maden'den kıymetli Artvinliler bu konutlara yerleşerek burasını şehir yaşamının bir parçası haline getirecekler. Ülkemizin geldiği noktayı yapılan uygulamalarla daha iyi değerlendirmekteyiz. Kamu görevlileri olarak bizler görevlerimizi yapıyoruz. Fakat vizyon açıcı uygulamanın sonuçlarını da sizlerle birlikte görme şansı bulduk. Bugün ülkemiz dünyada afete maruz kalmış herhangi bir ülkede ırkı dini ne olursa olsun en önde müdahale eden ülkeler haline geldik. Yine afete maruz kalmış dünyadaki tüm uluslara, en çok yardım yapan ülke haline geldik. Bu durum ülkemizin geldiği büyüklüğü de göstermesi açısından çok önemlidir" dedi.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ise, ilde çeşitli yıllarda meydana gelen afet olaylar kapsamında son 5 yıl içerisinde kurumlarınca yaptırılan 400 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Kurumlarınca sürdürülen başta afet konutu çalışmaları olmak üzere çeşitli konular hakkında bilgi veren Avcı, "İlimizde 164 konutun ise yapım çalışmaları devam etmektedir. 2015-2018 yılları arasında 300 konutun daha yapılarak hak sahiplerinde teslim edilmesi planlanmaktadır. Son 4 yıl içinde ilimize gerek konutlar bazında gerekse afet önleyici tedbirler, altyapı ve acil yardım ödenekleri bazında toplam 58 milyon liralık yatırım yapılmıştır. Ayrıca Sivil Savunma ve Müdahale hizmetlerinde kullanılmak üzere toplam değeri 2 milyon lirayı bulan 2 adet tam donanımlı kurtarma aracı, 1 adet karavan, 2 adet nehir botu ve diğer arama kurtarma araç ve gereçleri Müdürlüğümüz tarafından ilimize kazandırılmıştır" dedi.

Mağdur vatandaşlara teslim edilecek afet konutları hakkında bilgi veren Avcı,"Yeni imar planı yapılan 6 bin 612 metre kare alan üzerine inşa edilen konutlar zemin +3 kat, 6 blok ve 48 konuttan oluşmaktadır. Her bir konut kaloriferli, 2+1 ve brüt 115 metre kare alana sahiptir. Toplam yatırım tutarı 4 milyon lira olup konut başı maliyet 83 bin liradır. Konutlar ilk 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl faizsiz geri ödemelidir. Konutlarımızın afetzede hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni eder afetsiz günler dileğiyle saygılarımı sunarım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Artvin Valisi Kemal Cirit ve protokol üyeleri, 48 afetzedeye evlerinin anahtarlarını teslim ederek vatandaşlarla evleri gezdi. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Cirit Türkiye Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title