Haberler

Artvin'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Artvin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 15 Temmuz şehitleri anısına "kahramanlık" konulu şiir-müzik dinletisi ve sergi düzenlendi.

Artvin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 15 Temmuz şehitleri anısına "kahramanlık" konulu şiir-müzik dinletisi ve sergi düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, etkinlikte yaptığı konuşmada, tarihte olduğu gibi, bugün de milletin birlik ve beraberliğini, refah ve huzurunu bozmak isteyenlerin, 15 Temmuz'da bir kez daha hain planlarını gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Demokrasiye karşı yapılan bu kalkışma, tanklara ve jetlere karşı göğsünü siper eden hamiyetperver milletin azim ve kararlılığıyla boşa çıkmıştır." diyen Kahveci, şöyle devam etti:

"Demokrasi bilinci kazanmış olan bu millet, ülkemizi ele geçirmek isteyen hainlerin bu oyununa karşı, ülkesini ve milli egemenliğini hiç kimseye kaptırmayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Ömer Halisdemir, Erol İnce, Dursun Acar ve daha niceleri. İçinde Çanakkale ruhu taşıyan, milli mücadele ruhu taşıyan bu millet, Alparslan'dan, Selçuklu'dan Osmanlı'dan devraldığı bu vatanı, Mustafa Kemal'in bize emanet bıraktığı bu vatanı ilelebet yaşatma azminde ve bilincindedir. Bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı yüz yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır."

Kahveci, tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkalarının çizeceğine vurgu yaparak, "İşte bu bilinçle, daha çok okumalı ve daha çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi, bu vatan için gözünü kırpmadan şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.

Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, bazı daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kahramanlık temalı şiir ve türküler okundu.

Etkinlik, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" adlı serginin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title