Haberler

Artvin 36. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi

Artvin'de bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, boğa güreşleri ile sona erdi.

Artvin'de bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, boğa güreşleri ile sona erdi.

Valilik, Artvin Belediyesi ile Artvin Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneğince organize edilen ve 8 Temmuz'da başlayan festival çerçevesinde, Artvin Kafkasör Yaylası'nda boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Dün başlayıp bugün devam eden, 110 boğanın mücadele ettiği güreşler, "deste", "ayak", "küçük orta", "büyük orta", "baş altı" ve "baş boğa" olmak üzere 6 kategoride yapıldı.

Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 bin kişinin izlediği güreşlerde boğalar birbirleri ile kıyasıya mücadele etti.

Soğuk ve sisli havaya rağmen oldukça çekişmeli geçen güreşlerin "deste" kategorisinde Şener Yağ'a, "ayak"ta Ünal Güven'e, "küçük orta"da Ebubekir Kambur'a, "büyük orta"da Mansur Yıldız'a, "başaltı"nda ise "Palazoğlu kardeşler" adıyla güreşlere katılan kişilere ait boğa birinci oldu.

Güreşlerin en çok ilgi çeken kategorisi olan "baş boğa" kategorisinde ise havanın kararmasına rağmen sokak lambalarının ışığından yararlanıp saatlerce mücadele ederek geçen yılın şampiyonu olan Yılmaz Köse'ye ait "Aslan" isimli boğaya üstünlük sağlayan Gökalp Eren'e ait "Küçük Enişte" adlı boğa birinci oldu.

Güreşlerde birinci olan boğa sahiplerine toplam 54 bin lira ödül dağıtıldı, bu ödülün 14 bin lirası Eren'e verildi. 8 Temmuz 2016 tarihinde, Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan festival, boğa güreşleriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Artvin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title