Haberler

Artuklu Belediye Başkanı Taburcu Oldu

Mardin'in Artuklu Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve geçen günlerde kaza kurşunuyla yaralanan M. Emin Irmak tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu oldu.

1 Nisan muhtarlık seçimlerinden dolayı çıkan olaylarda tarafları barıştırmak için gittiği Gökçek Mahallesi'nde iki grubun tartışmalarının ardından çıkan çatışmada kaza kurşunuyla yaralanan Artuklu Belediye Başkanı M. Emin Irmak, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi oldu. Bugün taburcu olan Emin Irmak, hastanenin toplantı salonunda bir basın açıklaması düzenledi. Çok zorlu ve zevkli bir seçim süreci geçirdiklerini ve gerek seçmenleri gerek Mardin halkının kendilerini yalnız bırakmadıklarını anlatan Irmak, zaferle belediye başkanlığını kazandıklarını belirtti. Mardin'in bir beldesinde muhtarlık için çatışma çıktığını belirten Irmak, şöyle konuştu: "Onları bir araya getirmek, daha fazla tahribat oluşmaması için tarafları barıştırmaya gittik. 500'e yakın insanı bir araya getirip barıştırdık. Ancak çıkmaya hazırlanırken iki grup arasında meydana gelen bir çatışma nedeniyle oraya da müdahale etmek istedik. Seken bir kurşun göğsüme isabet etti. Sonra apar topar hastaneye getirildik. Bu arada hastane yetkililerine, çalışanlarına, doktorlarına ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim."

KURŞUN GÖĞSÜNDE KALDI

Irmak, olay sırasında göğsüne kurşun isabet ettikten sonra hiçbir şekilde umudunu yitirmediğini ve hiçbir şekilde karamsarlık yaşamadığını söyledi. Yanlış yaptıkları veya geride utangaçlık bırakacakları bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Irmak, sözlerine şöyle devam etti: "Biz seçimi kazanmıştık ve bir barış için insanları bir araya getirdik. Ortada bir kasıt olmadığı için sadece kendi aralarında çıkan olayda kaza kurşunu göğsüme isabet etti ve orada kaldı zaten. Bende doktor arkadaşlardan rica ettim ve çıkarılmamasında hiçbir sorun yaratmayacağını öğrenince kurşunun orada kalmasını istedim. 1 Nisan hediyesiydi, öyle kabul ettik."

"OYLARI ALIP KAPILARI KAPATMAK FELSEFEMİZDE YOK"

Bugün veya yarın mazbatasını alacağını aktaran Irmak, kendilerinin parti olarak halkların kardeşliğini esas aldıklarını kaydetti. Mardin'in Kürtler, Araplar, Süryaniler, Yezidiler ve Türklerin yaşadığı bir yer olduğunu anlatan

Irmak, şunları söyledi: "Herkese eşit mesafede ve adil bir yönetimle, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışıyla görev yapacağız. Halkımızın huzurunda inşallah başımız dik olacak, Allah bizi mahçup etmesin. Bizim partimizin ideolojisinin girdiği yerlerde zaten bu husumetler sona ermiştir. Eğer geriye doğru bakılırsa böyle uçuk bir iddia gibi olur ama son bir yıl geriye doğru gidilince partimizin hakim olduğu bölgelere bakılırsa bu tür kan davaları ve anlaşmazlıklar minimum seviyeye inmiştir. Tabi ki bizim görevimiz bütün bölgelerdeki insanların barış ve iç huzurunu sağlamaktır. Yani seçilmişlerin, milletvekilleri, belediye başkanları olsun iç huzuru sağlamak gibi ekstra görevleri var. Bunu sağlamak zorundayız. Yoksa oyları alıp kapıyı kapatmak felsefemizde yok. Mardin bir turizm kentidir. Ben ve Ahmet Türk de daha önce mitinglerde açıklama yaptık. Zaten belediye hizmetlerinden dolayı son iki senedir bir cadde için esnafın kepengi kapalı durumdaydı. Biz kepenkleri açmaya geldiğimizi iddia ediyoruz. Halkımızla birlikte el ele hep beraber yöneticiyiz, şiarımız budur."

GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Yaralanmasıyla birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne getirilen M. Emin Irmak'ın yakınları görüntü almak isteyen gazetecilere saldırmıştı. Irmak, konuyu hatırlatarak "O konuda haberimiz yok, yalnız bu olaydan sonra büyük bir kırılma ve infial yaşandı. Kimseye anlatamadık kasıtlı olmadığını. Benim şuurum yerindeydi ve ben bazı şeyleri fark ettikten sonra olası hadiseleri önlemek için küçükte olsa bir açıklama yaptım. Netice de emek verip başkanlarını seçmişler ve başkanlarının hastaneye geldiğini görünce istemeden de olsa bir tepki göstermişler. Ne olduğuna pek anlam veremedikleri için böyle bir şey yapmışlardır. Benim ağzımdan bazı şeyleri duyduktan sonra ortalık yatıştı. Bu olay belki benim açıklamamdan önce olmuş olabilir. O yüzden kusura bakmayın" dedi.

Irmak, "şikayetçi olacak mısınız" sorusuna, "Hayır, barışçı insanların şikayetçi olma gibi bir şansı olamaz" karşılığını verdi.

Basın açıklamasının ardından Artuklu Belediye Başkanı M. Emin Irmak ve beraberindekiler araçlarına binerek Artuklu'ya gitti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title