Haberler

Artınternational" Sanat Fuarı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek uluslararası çağdaş sanat fuarı "ArtInternational", 4 Eylül'de açılacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 4-6 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara, 24 ülkeden 83 galeri katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen fuar direktörü Dyala Nusseibeh, geçen yıl 20 binden fazla kişinin fuarı ziyaret ettiğini belirterek, ArtInternational'ın kısa zamanda, yeni keşiflerin yapıldığı bir fuar olarak ünlendiğini aktardı.

Bu yıl, Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Orta Asya bölgelerinden galerilerin fuara katıldıklarına işaret eden Nusseibeh, şunları kaydetti:

"İstanbul, sanat dünyasının buluşması noktası olmaya devam ediyor ve bu dinamik ortam, fuarda sergilenen işlerin kalite ve çeşitliliğine de yansıyor. Bu sene fuarın açılışı, 14. İstanbul Bienali'ne denk geliyor ve biz, İstanbul'un bu hareketli ve renkli haftasında, koleksiyoner, küratör, sanat profesyonelleri ve sanatseverlerden oluşan ziyaretçilerimizle buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Fuar kapsamında, Leyla Tara Suyabatmaz, Yeşim Turanlı, Ursula Krinzinger ve Leila Heller'den oluşan seçim komitesinin değerlendirmesi sonucu belirlenen galeriler, İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Sanat yönetmenliğini Stephane Ackermann'ın üstlendiği fuara, dünyanın köklü galerilerinden Paul Kasmin Gallery, Pearl Lam Galleries, Gallery Lelong, Deweer Gallery, Robert Miller Gallery, Victoria Miro, Sakshi Gallery, Aspan Gallery, Galerie Du Monde ve Aicon Gallery katılacak.

ArtInternational'ın Türkiye ayağında, uluslararası sergiler ve başarılar dikkate alınarak yapılan seçim sonucu, ArtSümer, Dirimart, Galerist, Galeri Nev, Galeri Zilberman, Pi Artworks, Rampa, Sanatorium ve x-ist gibi geçen yıl katılan galerilerin yanı sıra Kuad, Öktem&Aykut and The Empire Project gibi yeni galeriler de fuarda yer alacak.

Geçen yıl 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği, bin 500'ün üzerinde koleksiyoner ve sanat tüccarının katıldığı fuarda, 26 milyon 500 bin avroluk satış gerçekleştirilmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haliç Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title